Recept från systrarna Eisenman i samarbete med Hemköp.
Från i säsong: nr 9/2019
40 min
VITLÖKSSMÖR
1. Vispa smöret luftigt och tillsätt vitlök, persilja, Worcestershiresås, smaka av med salt och svartpeppar.
2. Sätt ugnen på 125°. Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra.
3. Tillaga oxfilén på ett galler i ugnen tills innertemperatur ca 55°, ca 25–30 minuter.
4. Ta ut oxfilén, vira in i smörpapper och vila i ca 10 minuter före servering.
5. Hetta upp en panna med smör och olja, stek potatisskivorna mjuka och gyllenbruna med några vitlöksklyftor, krydda med salt och peppar. Lyft ur potatisen ur pannan och låt rinna av lite. Lägg upp på ett stort serveringsfat eller ugnsplåt.
6. Fördela de blancherade haricots vertsen på 8 baconskivor, rulla ihop och stek rullarna i lite smör, krydda med salt och peppar.
7. Sätt på grillelementet i ugnen.
8. Skiva oxfilén och lägg ovanpå den varma potatisen, salta och peppra. Lägg baconrullarna runt om tillsammans med tomathalvor och klicka på vitlökssmöret.
9. Ställ in fatet i ugnen under grillen 1–2 minuter så att smöret smälter ner över köttet. Ta ut och servera direkt.
4 portioner