Hemköp

Croissant-semla

Recept från Garant. Gillar du semlor med en twist? Prova vår croissant-semla, eller cremla! Den perfekta mixen mellan frasigt, krämigt och crunchy. Görs enkelt med våra djupfrysta croissanter som gräddas i ugnen på 20 minuter. Mums!

30 min

Croissant-semla

Ingredienser

  • 80 g
    mandelmassa
  • 1 tsk
    hel kardemumma, mortlad
  • 0.5 dl
    sötmandel, torrostad
  • 2.5 dl
    vispgrädde (0.5 dl till mandelkräm + 2 dl till fyllning)
  • 0.5 st
    citron, zest
  • 1 paket
    frysta croissanter
  • 4 msk
    mandelspån
  • 1 tsk
    vaniljsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170 °C.

  2. Finriv mandelmassa och häll i en skål tillsammans med kardemumma (spara lite till topping), rostad mandel, vispgrädde och citronzest. Vispa snabbt ihop för hand eller med elvisp.

  3. Sprid ut croissanterna på en plåt och bred på en tesked mandelkräm på vardera croissant. Toppa med mandelspån och baka i ca 20 minuter. Du vill att croissanterna ska vara gyllene.

  4. Låt croissanterna svalna något. Vispa grädden pösig under tiden. Klipp av lock på croissanterna.

  5. På underdelen av varje croissant brer du på mandelkräm, för att sedan avsluta med grädde (klicka på eller spritsa).

  6. Sätt på locket och pudra över vaniljsocker och lite extra kardemumma.

6 portioner

Hemköp chat icon