Croissant med avokado, räkor, ruccola och pocherat ägg

En brunchrätt med lyxig guldkant! Fyll varma croissanter med räkor, ruccola och avokadoröra med frisk sting av citron och chili.

20 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

159,85 kr

Croissant med avokado, räkor, ruccola och pocherat ägg
  • 1 st

    avokado

  • 0.5 st

    rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 krm

    chiliflakes

  • 1 krm

    salt

  • 2 tsk

    ättikssprit, 12 %

  • 2 st

    ägg

  • 2 st

    croissant

  • 1 dl

    skalade räkor

  • 1 dl

    ruccola

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 1 st

    avokado

  • 0.5 st

    rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 krm

    chiliflakes

  • 1 krm

    salt

  • 2 tsk

    ättikssprit, 12 %

  • 2 st

    ägg

  • 2 st

    croissant

  • 1 dl

    skalade räkor

  • 1 dl

    ruccola

  • 1 nypa

    flingsalt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med rivet citronskal och citronjuice, olivolja, chiliflakes och salt till en grov röra.

2. Koka upp 1 liter vatten, ättikssprit och 1 1⁄2 tsk salt i en kastrull, låt vattnet sjuda. Knäck äggen försiktigt i varsin kopp. Låt ett ägg i taget långsamt glida ner i vattnet, låt sjuda 3–4 minuter. Ta försiktigt upp äggen med hålslev, låt rinna av väl och lägg på en tallrik.

3. Värm croissanterna lätt, kort i ugnen eller i brödrost, och dela dem. Fördela avokadoröra, räkor och ruccola i croissanterna. Toppa med pocherat ägg. Krydda med flingsalt och peppar.

Tips! Köp färdig croissantdeg. Finns i vår e-handel och i butik.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

159,85 kr

Köpklart recept för

159,85 kr