Croissant med avokado, räkor, ruccola och pocherat ägg
En brunchrätt med lyxig guldkant! Fyll varma croissanter med räkor, ruccola och avokadoröra med frisk sting av citron och chili.
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
158,80 kr
1 st
avokado
0.5 st
rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron
1 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 krm
salt
2 tsk
ättikssprit, 12 %
2 st
ägg
2 st
croissant
1 dl
skalade räkor
1 dl
ruccola
1 nypa
flingsalt
1 nypa
svartpeppar
Ingredienser
1 st
avokado
0.5 st
rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron
1 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 krm
salt
2 tsk
ättikssprit, 12 %
2 st
ägg
2 st
croissant
1 dl
skalade räkor
1 dl
ruccola
1 nypa
flingsalt
1 nypa
svartpeppar
Gör så här
1. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med rivet citronskal och citronjuice, olivolja, chiliflakes och salt till en grov röra.
2. Koka upp 1 liter vatten, ättikssprit och 1 1⁄2 tsk salt i en kastrull, låt vattnet sjuda. Knäck äggen försiktigt i varsin kopp. Låt ett ägg i taget långsamt glida ner i vattnet, låt sjuda 3–4 minuter. Ta försiktigt upp äggen med hålslev, låt rinna av väl och lägg på en tallrik.
3. Värm croissanterna lätt, kort i ugnen eller i brödrost, och dela dem. Fördela avokadoröra, räkor och ruccola i croissanterna. Toppa med pocherat ägg. Krydda med flingsalt och peppar.
Tips! Köp färdig croissantdeg. Finns i vår e-handel och i butik.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
158,80 kr
Köpklart recept för
158,80 kr