Hemköp

Croissant med avokado, räkor, ruccola och pocherat ägg

En brunchrätt med lyxig guldkant! Fyll varma croissanter med räkor, ruccola och avokadoröra med frisk sting av citron och chili.

20 min

Croissant med avokado, räkor, ruccola och pocherat ägg

Ingredienser

  • 1 st
    avokado
  • 0.5 st
    rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 1 krm
    salt
  • 2 tsk
    ättikssprit, 12 %
  • 2 st
    ägg
  • 2 st
    croissant
  • 1 dl
    skalade räkor
  • 1 dl
    ruccola
  • 1 nypa
    flingsalt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med rivet citronskal och citronjuice, olivolja, chiliflakes och salt till en grov röra.

2. Koka upp 1 liter vatten, ättikssprit och 1 1⁄2 tsk salt i en kastrull, låt vattnet sjuda. Knäck äggen försiktigt i varsin kopp. Låt ett ägg i taget långsamt glida ner i vattnet, låt sjuda 3–4 minuter. Ta försiktigt upp äggen med hålslev, låt rinna av väl och lägg på en tallrik.

3. Värm croissanterna lätt, kort i ugnen eller i brödrost, och dela dem. Fördela avokadoröra, räkor och ruccola i croissanterna. Toppa med pocherat ägg. Krydda med flingsalt och peppar.

Tips! Köp färdig croissantdeg. Finns i vår e-handel och i butik.

2 portioner

Hemköp chat icon