En brunchrätt med lyxig guldkant! Fyll varma croissanter med räkor, ruccola och avokadoröra med frisk sting av citron och chili.
20 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
159,85 kr
1 st
avokado
0.5 st
rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron
1 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 krm
salt
2 tsk
ättikssprit, 12 %
2 st
ägg
2 st
croissant
1 dl
skalade räkor
1 dl
ruccola
1 nypa
flingsalt
1 nypa
svartpeppar
1 st
avokado
0.5 st
rivet skal och juice av 1⁄2 liten citron
1 msk
olivolja
1 krm
chiliflakes
1 krm
salt
2 tsk
ättikssprit, 12 %
2 st
ägg
2 st
croissant
1 dl
skalade räkor
1 dl
ruccola
1 nypa
flingsalt
1 nypa
svartpeppar
1. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Mosa avokadon med rivet citronskal och citronjuice, olivolja, chiliflakes och salt till en grov röra.
2. Koka upp 1 liter vatten, ättikssprit och 1 1⁄2 tsk salt i en kastrull, låt vattnet sjuda. Knäck äggen försiktigt i varsin kopp. Låt ett ägg i taget långsamt glida ner i vattnet, låt sjuda 3–4 minuter. Ta försiktigt upp äggen med hålslev, låt rinna av väl och lägg på en tallrik.
3. Värm croissanterna lätt, kort i ugnen eller i brödrost, och dela dem. Fördela avokadoröra, räkor och ruccola i croissanterna. Toppa med pocherat ägg. Krydda med flingsalt och peppar.
Tips! Köp färdig croissantdeg. Finns i vår e-handel och i butik.
Köpklart recept för totalt
159,85 kr
Köpklart recept för
159,85 kr