Niklas dill- & fänkålsstekta torsk med ugnsrostad potatis & aioli

Recept från Niklas Ekstedt i samarbete med Hemköp

50 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

348,75 kr

Niklas dill- & fänkålsstekta torsk med ugnsrostad potatis & aioli
  • 1 dl

    salt

  • 1 l

    vatten

  • 1 st

    rivet skal från ekologisk citron

  • 600 g

    torskrygg

  • 2 msk

    fänkålsfrö

  • 1 msk

    dillfrö

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 1 tsk

    salt

  • 500 g

    färskpotatis

  • 75 g

    smör

  • 3 msk

    kapris

  • 1 påse

    spenat

  • 1 burk

    aioli

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Ingredienser

  • 1 dl

    salt

  • 1 l

    vatten

  • 1 st

    rivet skal från ekologisk citron

  • 600 g

    torskrygg

  • 2 msk

    fänkålsfrö

  • 1 msk

    dillfrö

  • 0.5 msk

    spiskummin

  • 1 tsk

    salt

  • 500 g

    färskpotatis

  • 75 g

    smör

  • 3 msk

    kapris

  • 1 påse

    spenat

  • 1 burk

    aioli

Allergiinformation

mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg

Gör så här

1. Börja med rimlagen: Blanda salt, vatten och rivet skal från citron.

2. Lägg torskbitarna i rimlagen och låt ligga 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 175°.

4. Kryddmix: Blanda fänkålsfrö, dillfrö och spiskummin och rosta i en torr panna. Mortla eller mixa grovt.

5. Lägg potatis, 50 g smör och 1 msk kryddmix i en ugnsfast form och ugnsrosta ca 40 minuter. Ta ut potatisen och blanda ned spenat och kapris.

6. Ta upp fisken från rimlagen och torka torr med lite papper.

7. Vänd fisken i resterande i kryddmix och stek gyllene i 25 g smör. Ugnsbaka fisken klar till innertemperatur 48° ca 5 minuter.

8. Servera med aioli.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

348,75 kr

Köpklart recept för

348,75 kr