Niklas dill- & fänkålsstekta torsk med ugnsrostad potatis & aioli
Recept från Niklas Ekstedt i samarbete med Hemköp
50 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
306,85 kr
1 dl
salt
1 l
vatten
1 st
rivet skal från ekologisk citron
600 g
torskrygg
2 msk
fänkålsfrö
1 msk
dillfrö
0.5 msk
spiskummin
1 tsk
salt
500 g
färskpotatis
75 g
smör
3 msk
kapris
1 påse
spenat
1 burk
aioli
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Ingredienser
1 dl
salt
1 l
vatten
1 st
rivet skal från ekologisk citron
600 g
torskrygg
2 msk
fänkålsfrö
1 msk
dillfrö
0.5 msk
spiskummin
1 tsk
salt
500 g
färskpotatis
75 g
smör
3 msk
kapris
1 påse
spenat
1 burk
aioli
Allergiinformation
mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Gör så här
1. Börja med rimlagen: Blanda salt, vatten och rivet skal från citron.
2. Lägg torskbitarna i rimlagen och låt ligga 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175°.
4. Kryddmix: Blanda fänkålsfrö, dillfrö och spiskummin och rosta i en torr panna. Mortla eller mixa grovt.
5. Lägg potatis, 50 g smör och 1 msk kryddmix i en ugnsfast form och ugnsrosta ca 40 minuter. Ta ut potatisen och blanda ned spenat och kapris.
6. Ta upp fisken från rimlagen och torka torr med lite papper.
7. Vänd fisken i resterande i kryddmix och stek gyllene i 25 g smör. Ugnsbaka fisken klar till innertemperatur 48° ca 5 minuter.
8. Servera med aioli.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
306,85 kr
Köpklart recept för
306,85 kr