Den perfekta dippen att servera till pitabröd, grönsaker, frukt, oliver, jättekapris och ostar.
20 min
PITACHIPS
1. Häll i mjölk och lägg vitlök, lagerblad och citronskal i en kastrull på medelvärme. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter eller tills vätskan reducerats till hälften. Släng lagerblad, vitlök och citron. Lägg bönorna och 3–4 matskedar av mjölkblandningen i en matberedare och mixa till en slät dipp. Tillsätt citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
2. Värm ugnen till 180 grader. Skär pitabröd i åttondelar. Pensla med olivolja och grädda i cirka 5 minuter, alternativt grilla dem.
3. Rosta spiskummin i en panna på låg värme tills den börjar dofta, tillsätt smöret, öka värmen till medel. Smält smöret tills det börjar få färg och doftar nötigt. Häll sedan smöret över dippen och servera omedelbart med pitabröd och andra valfria tillbehör.
6 portioner