Hemköp

Dipp med vita bönor & pitachips

Den perfekta dippen att servera till pitabröd, grönsaker, frukt, oliver, jättekapris och ostar.

20 min

Dipp med vita bönor & pitachips

Ingredienser

  • 2 dl
    mjölk
  • 2 klyftor
    vitlök
  • 1 st
    remsa färskt citronskal
  • 1 st
    lagerblad
  • 1 burk
    vita bönor, 380 g
  • 1.5 msk
    citronsaft
  • 2 msk
    olivolja
  • salt
  • 30 g
    smör
  • 1.5 tsk
    spiskummin, hel

PITACHIPS

  • 2 st
    stora
  • olivolja
  • 0.5 dl
    grovhackad persilja

Gör så här

1. Häll i mjölk och lägg vitlök, lagerblad och citronskal i en kastrull på medelvärme. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5 minuter eller tills vätskan reducerats till hälften. Släng lagerblad, vitlök och citron. Lägg bönorna och 3–4 matskedar av mjölkblandningen i en matberedare och mixa till en slät dipp. Tillsätt citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.

2. Värm ugnen till 180 grader. Skär pitabröd i åttondelar. Pensla med olivolja och grädda i cirka 5 minuter, alternativt grilla dem.

3. Rosta spiskummin i en panna på låg värme tills den börjar dofta, tillsätt smöret, öka värmen till medel. Smält smöret tills det börjar få färg och doftar nötigt. Häll sedan smöret över dippen och servera omedelbart med pitabröd och andra valfria tillbehör.

6 portioner

Hemköp chat icon