Här är dressingen hela grejen! Laxen sköter sig själv och potatisen behöver du bara koka, sen är det fullt fokus på dragon och citron. Resultatet blir vårigt, grönt och alldeles underbart.
30 min
1. Tvätta och skrubba potatisen om det behövs.
2. Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, häll av kokvattnet och låt svalna helt.
3. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
4. Blanda bönorna med olivolja, vinäger, citronskal och riven vitlök. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt marinera minst 15 minuter.
5. Mixa alla ingredienserna till dressingen utom majonnäsen med mixerstav eller i matberedare.
6. Blanda ner majonnäsen.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Dela potatisen i mindre bitar.
9. Skala löken och skiva den tunt.
10. Dela äpplet i små tärningar.
11. Blanda alltsammans med dragondressingen och smaka av, kanske behövs mer salt och peppar?
12. Servera potatissalladen och de marinerade bönorna till den varmrökta laxen.
4 portioner