Enchiladas med ananas- och gurksalsa

I det här receptet använder vi Nöt & Grönt – en innovativ färs där hälften nötfärs blandas med grönsaker. Det ger både god smak och ett lägre klimatavtryck, utan att du behöver kompromissa med konsistens eller tillagningssätt. Färsen beter sig precis som vanlig köttfärs och passar utmärkt i rätter som denna. Middagen är klar på cirka 30 minuter och kan enkelt varieras – vill du slippa ugnen går det fint att steka burriton i lite olja. Eller varför inte servera som tacos med färsen och tillbehören direkt i bröden? Ett hållbart val som också är riktigt gott!

30 min

12 ingredienser


Köpklart recept för totalt

173,23 kr

Enchiladas med ananas- och gurksalsa

ENCHILADAS

  • 0.5 st

    rödlök

  • 2 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    matolja

  • 500 g

    nöt & grönt färs

  • 1 fp

    enchiladas kryddmix

  • 0.5 tsk

    salt

  • 390 g

    krossade tomater

  • 1 fp

    kebabbröd

  • 150 g

    texmexost

ANANAS- OCH GURKSALSA

  • 1 st

    gurka

  • 1 fp

    ananas

  • 0.5 st

    rödlök

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

ENCHILADAS

  • 0.5 st

    rödlök

  • 2 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    matolja

  • 500 g

    nöt & grönt färs

  • 1 fp

    enchiladas kryddmix

  • 0.5 tsk

    salt

  • 390 g

    krossade tomater

  • 1 fp

    kebabbröd

  • 150 g

    texmexost

ANANAS- OCH GURKSALSA

  • 1 st

    gurka

  • 1 fp

    ananas

  • 0.5 st

    rödlök

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, en stekpanna och en skål.

2. Hacka lök och vitlök. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek färsen i ca 2 min på hög värme. Tillsätt sedan löken, vitlöken, kryddmix, salt och stek i ytterligare 2 min. Sänk till medelvärme, tillsätt krossade tomater och låt puttra i 3 min.

3. Lägg ut bröden, fördela fyllningen i mitten av bröden och toppa med hälften av osten. Rulla bröden och lägg i en oljad form. Toppa med resten av osten och gratinera i mitten av ugnen i ca 8 min.

4. Skär gurka och ananas i 1 cm kuber och skiva rödlök. Blanda allt i skålen.

5. Lägg upp enchiladasen och servera salsan bredvid.

Snabbt, smakrikt och smart – en rätt som gör det enkelt att välja hållbart. Nöt & Grönt ger dig full smakupplevelse med halva klimatavtrycket. Vardagsmat med framtiden i fokus!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

173,23 kr

Köpklart recept för

173,23 kr