Hemköp

Enkel fisksoppa med vitlök och tomat

Franska smaker! Vin och grädde! Vardagsmiddagen blir så mycket godare när den signeras stjärnkocken och matälskaren Tommy Myllymäki. Ät och njut.

20 min

Enkel fisksoppa med vitlök och tomat

Ingredienser

  • 10 st
    vitlöksklyftor (skalade och finhackade)
  • 1 st
    röd chili (skivad)
  • 1 dl
    olivolja
  • 400 g
    blandad fisk
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • 1 msk
    fiskfond
  • 3 dl
    passerade tomater av bra kvalitet eller tomatsås
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    finskuren persilja
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Stek vitlök och chili i 1 dl olivolja i en kastrull på medelvärme tills det börjar dofta och vitlöken börjar bli lätt gul.

2. Tillsätt fisken och krydda med salt. Fräs 30 sekunder och häll i vinet. Koka vinet med fisken 2-3 min.

3. Tillsätt fond, passerade tomater och grädde och koka upp igen.

4. Smaka av soppan med salt och avsluta med att röra ner persilja.

4 portioner

Hemköp chat icon