Hemköp

Entrecôte med tomatkräm och rostade grönsaker

Ett magiskt recept på en klassisk och okonstlad entrecôte från kocken- & köttmästaren Johan Jureskog. Serveras med sparris och kvistttomater, samt en ljuvlig kräm på färskost, soltorkade tomater och basilika. 

30 min

Entrecôte med tomatkräm och rostade grönsaker

Ingredienser

  • 1 kg
    entrecôte
  • 1 msk
    talg (eller smör)

SALLAD

  • 1 st
    hjärtsalladshuvud (eller annan grönsallad)
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 1 dl
    parmesan
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

ROSTADE GRÖNSAKER

  • 1 knippe
    grön sparris
  • 1 knippe
    små kvisttomater
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TOMATKRÄM

  • 200 g
    naturell färskost
  • 10 st
    soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 0.5 kruka
    basilika, grovhackad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Vänd sparrisen i lite olja, salta och peppra. Rosta i ugnen 15 min. Lägg i tomaterna sista 5 minuterna.

3. Dela köttet i 4 rejäla skivor. Krydda med salt och peppar och stek sedan i het panna i lite talg från Jureskog Selection, eller lite smör. Stek ca 4 min per sida. Låt köttet sedan vila ca 5 min innan det skärs upp och serveras.

4. Blanda färskosten med soltorkade tomater och basilika.

5. Vänd salladsbladen med olivolja, vinäger och parmesan. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med de rostade grönsakerna, salladen och tomatkrämen.

4 portioner

503,13 kr
Hemköp chat icon