Ett magiskt recept på en klassisk och okonstlad entrecôte från kocken- & köttmästaren Johan Jureskog. Serveras med sparris och kvistttomater, samt en ljuvlig kräm på färskost, soltorkade tomater och basilika.
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
191,72 kr
1 kg
entrecôte
1 msk
talg (eller smör)
SALLAD
1 st
hjärtsalladshuvud (eller annan grönsallad)
1 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 dl
parmesan
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
ROSTADE GRÖNSAKER
1 knippe
grön sparris
1 knippe
små kvisttomater
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOMATKRÄM
200 g
naturell färskost
10 st
soltorkade tomater i olja, strimlade
0.5 kruka
basilika, grovhackad
1 kg
entrecôte
1 msk
talg (eller smör)
SALLAD
1 st
hjärtsalladshuvud (eller annan grönsallad)
1 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 dl
parmesan
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
ROSTADE GRÖNSAKER
1 knippe
grön sparris
1 knippe
små kvisttomater
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TOMATKRÄM
200 g
naturell färskost
10 st
soltorkade tomater i olja, strimlade
0.5 kruka
basilika, grovhackad
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vänd sparrisen i lite olja, salta och peppra. Rosta i ugnen 15 min. Lägg i tomaterna sista 5 minuterna.
3. Dela köttet i 4 rejäla skivor. Krydda med salt och peppar och stek sedan i het panna i lite talg från Jureskog Selection, eller lite smör. Stek ca 4 min per sida. Låt köttet sedan vila ca 5 min innan det skärs upp och serveras.
4. Blanda färskosten med soltorkade tomater och basilika.
5. Vänd salladsbladen med olivolja, vinäger och parmesan. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med de rostade grönsakerna, salladen och tomatkrämen.
Köpklart recept för totalt
191,72 kr
Köpklart recept för
191,72 kr