Falafelrulle med citrussyrad rödkål och vitlökssås

Falafel är en maträtt med ursprung i Mellanöstern, tillverkad av kikärtor, kryddor och örter som formas till små bollar och sedan friteras till en knaprig yta samtidigt som de behåller sin mjukhet inuti. Namnet "falafel" härstammar från det arabiska ordet "filfil", vilket betyder peppar. 

Den här falafelrätten är en smart genväg när man vill göra falafel. 
Traditionellt sett friteras falafel, men det går lika bra att tillaga dem i en stekpanna med generöst med olja. Det ger dem en krispig yta och behåller saftigheten inuti. Om man föredrar att använda mindre matfett går det också bra, men då kan falafeln bli torrare och inte lika krispig.

30 min

14 ingredienser


Köpklart recept för totalt

164,47 kr

Falafelrulle med citrussyrad rödkål och vitlökssås

Falafel

  • 200 g

    falafel

Citrussyrad kål

  • 1 st

    rödlök

  • 250 g

    kålmix

  • 1 st

    citron

  • 1 msk

    honung

  • 2 msk

    olivolja

  • 0.5 tsk

    salt

Vitlökssås

  • 2 dl

    matyoghurt

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    oregano

  • 2 krm

    salt

  • 1 st

    gurka

  • 1 st

    paprika

  • 1 paket

    orientbröd

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Ingredienser

Falafel

  • 200 g

    falafel

Citrussyrad kål

  • 1 st

    rödlök

  • 250 g

    kålmix

  • 1 st

    citron

  • 1 msk

    honung

  • 2 msk

    olivolja

  • 0.5 tsk

    salt

Vitlökssås

  • 2 dl

    matyoghurt

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 tsk

    oregano

  • 2 krm

    salt

  • 1 st

    gurka

  • 1 st

    paprika

  • 1 paket

    orientbröd

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein och laktos

Gör så här

Förbered: Ta fram en stekpanna och ett fat.

Citrussyrad kål: Skiva rödlök i tunna skivor och blanda med kålmix i den andra bunken. Tillsätt finrivet skal och saft från citron, honung, olivolja och salt. Blanda allt väl (krama gärna kålen med händerna).

Vitlökssås: Blanda matyoghurt med pressad vitlök, oregano och salt i den lilla skålen.

Grönsaker: Skär gurka i långa stavar, strimla paprika och lägg på fatet.

Falafel: Hetta upp stekpannan med neutral olja. Släng sedan i falafelbollarna direkt i stekpannan. Stek falafelbollarna frasiga och varma i mitten på medelhög värme i ca 5 min.

Ställ fram den citrussyrade rödkålen, vitlökssåsen och grönsakerna på bordet. Fyll varsitt bröd med falafel och de olika tillbehören.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

164,47 kr

Köpklart recept för

164,47 kr