Husmanskost är ibland det enda som duger. I det här receptet på falukorv med krämig vitkål så låter du enkla råvaror med mycket smak tala för sig själva. Bryn falukorv och servera med en magisk stuvad vitkål på vispgrädde och vitt vin. Servera med valfri senap.
15 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
183,09 kr
500 g
vitkål, strimlad
2 msk
smör
1 tsk
salt och peppar
1 dl
matlagningsvin, vitt
2 dl
vispgrädde
2 st
rödlökar, klyftade
400 g
falukorv
2 msk
senap
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
500 g
vitkål, strimlad
2 msk
smör
1 tsk
salt och peppar
1 dl
matlagningsvin, vitt
2 dl
vispgrädde
2 st
rödlökar, klyftade
400 g
falukorv
2 msk
senap
Allergiinformation
mjölkprotein och laktos
1. Fräs kålen på svag värme i smör, krydda med salt och peppar.
2. Häll på vitt vin och låt koka i ett par minuter.
3. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 10 minuter.
4. Bryn lök och falukorv.
5. Servera till krämig vitkål tillsammans med lite senap.
Köpklart recept för totalt
183,09 kr
Köpklart recept för
183,09 kr