- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka pastan al dente.
- Bryn paprika och lök i en stekpanna med lite olja tills det mjuknat. Tillsätt vitlök och låt fräsa med en stund. Lägg över i en skål.
- Stek baconet tills det fått en fin yta. Lägg över i skålen.
- Stek falukorven tills den fått färg.
- Lägg tillbaka bacon och grönsaker i pannan med korven. Blanda i tomatpuré och låt rosta med någon minut. Krydda med salt och svartpeppar.
- Lägg över allt tillsammans med pastan i en ugnsfast form och blanda samman.
- Häll i vatten, grädde, och buljongtärning i stekpannan och låt koka ihop.
- Blanda i chilisåsen och rör om. Häll såsen över pastagratängen och strö över den rivna osten.
- Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Toppa med färsk basilika.
Tips: En falukorvsgratäng med pasta är den perfekta rätten för att använda grönsaker som blivit liggande i kylskåpet. Du kan alltid dryga ut med rotfrukter som morötter, palsternackor, rotselleri mm. Tärna fint och låt bryna med under tillagningen.