Färgsprakande nudelsallad med pankostekt avokado & kyckling
Svenska rotfrukter och kålsorter smakar utmärkt i dressing med asiatiska smaker, och blir en fräsch sallad tillsammans med glasnudlar. Servera med frasig pankostekt avokado, nystekt kyckling, koriandermajonnäs, nötter, kokoschips och granatäpple.
35 min
34 ingredienser
Köpklart recept för totalt
432,29 kr
500 g
kycklingbröstfilé (gärna med skinn)
1 nypa
salt
0.5 dl
rostade kokoschips
1.5 msk
olja
KORIANDERMAJONNÄS
1 st
ägg, rumstempererat
0.5 msk
senap
1 kruka
färsk koriander (ca 1,5 dl)
2.5 dl
olja
1 msk
vinäger
1 krm
salt
TILL SERVERING
1 dl
jordnötter
1 st
granatäpple, kärnorna (ca 1 dl)
1 knippe
koriander/mynta
DRESSING
2 msk
sesamolja (ljus)
1 st
lime, juicen + zest
1 msk
riven färsk ingefära
1 st
vitlöksklyfta
1 st
liten chili
2 msk
fisksås
2 msk
risvinäger (eller vitt vinäger med 0,5 tsk socker)
NUDELSALLAD
1 fp
förvällda risnudlar (ca 400 g)
0.5 tsk
salt
350 g
morötter
300 g
rödkål
160 g
savojkål (eller grönkål)
1 dl
salladslök
0.5 dl
sesamfrön
1 kruka
mynta (ca 1 dl)
PANKOKRISPIG AVOKADO
3 st
avokado
1 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
2.5 dl
panko-ströbröd
0.5 dl
neutral olja
1 nypa
flingsalt
Ingredienser
500 g
kycklingbröstfilé (gärna med skinn)
1 nypa
salt
0.5 dl
rostade kokoschips
1.5 msk
olja
KORIANDERMAJONNÄS
1 st
ägg, rumstempererat
0.5 msk
senap
1 kruka
färsk koriander (ca 1,5 dl)
2.5 dl
olja
1 msk
vinäger
1 krm
salt
TILL SERVERING
1 dl
jordnötter
1 st
granatäpple, kärnorna (ca 1 dl)
1 knippe
koriander/mynta
DRESSING
2 msk
sesamolja (ljus)
1 st
lime, juicen + zest
1 msk
riven färsk ingefära
1 st
vitlöksklyfta
1 st
liten chili
2 msk
fisksås
2 msk
risvinäger (eller vitt vinäger med 0,5 tsk socker)
NUDELSALLAD
1 fp
förvällda risnudlar (ca 400 g)
0.5 tsk
salt
350 g
morötter
300 g
rödkål
160 g
savojkål (eller grönkål)
1 dl
salladslök
0.5 dl
sesamfrön
1 kruka
mynta (ca 1 dl)
PANKOKRISPIG AVOKADO
3 st
avokado
1 st
ägg
1.5 dl
vetemjöl
2.5 dl
panko-ströbröd
0.5 dl
neutral olja
1 nypa
flingsalt
Gör så här
1. Vispa ihop ägget med vinäger och senap. Mixa med stavmixer och tillsätt olja, först i en tunn stråle. När majonnäsen börjar bli krämig, mixa i 1⁄2 dl koriander i taget. Smaksätt med salt.
2. Blanda ihop dressingen.
3. Lägg de förvällda och avrunna (viktigt) nudlarna i en stor bunke. Tillsätt morötterna, savojkålen, rödkålen och dressingen och blanda allt noggrant med sesamfrön, salt, mynta och salladslök.
4. Hetta upp en panna och stek kycklingen på skinn- sidan några minuter. Tillsätt olja och stek klart på båda sidor tills den är gyl- lenbrun. Låt vila på tallrik i ca 10 min.
5. Gröp ur avokadon och skiva. Blanda med vetemjöl, därefter ägg och vänd sedan runt i pankoströbrödet. Stek i varm panna i olja tills alla sidor är gyllenbruna. Låt rinna av på hushålls- papper och strö över flingsalt.
6. Lägg upp nudelsalladen på ett stort fat eller i en skål. Toppa med jordnötter, granatäpple och ev färska mynta och/ eller koriander.
7. Skiva kycklingen och strö över flingsalt och rostade kokos- chips.
8. Lägg upp avokadon på ett fat och servera allt tillsammans med koriandermajonnäs.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
432,29 kr
Köpklart recept för
432,29 kr