Svenska rotfrukter och kålsorter smakar utmärkt i dressing med asiatiska smaker, och blir en fräsch sallad tillsammans med glasnudlar. Servera med frasig pankostekt avokado, nystekt kyckling, koriandermajonnäs, nötter, kokoschips och granatäpple.
35 min
KORIANDERMAJONNÄS
TILL SERVERING
DRESSING
NUDELSALLAD
PANKOKRISPIG AVOKADO
1. Vispa ihop ägget med vinäger och senap. Mixa med stavmixer och tillsätt olja, först i en tunn stråle. När majonnäsen börjar bli krämig, mixa i 1⁄2 dl koriander i taget. Smaksätt med salt.
2. Blanda ihop dressingen.
3. Lägg de förvällda och avrunna (viktigt) nudlarna i en stor bunke. Tillsätt morötterna, savojkålen, rödkålen och dressingen och blanda allt noggrant med sesamfrön, salt, mynta och salladslök.
4. Hetta upp en panna och stek kycklingen på skinn- sidan några minuter. Tillsätt olja och stek klart på båda sidor tills den är gyl- lenbrun. Låt vila på tallrik i ca 10 min.
5. Gröp ur avokadon och skiva. Blanda med vetemjöl, därefter ägg och vänd sedan runt i pankoströbrödet. Stek i varm panna i olja tills alla sidor är gyllenbruna. Låt rinna av på hushålls- papper och strö över flingsalt.
6. Lägg upp nudelsalladen på ett stort fat eller i en skål. Toppa med jordnötter, granatäpple och ev färska mynta och/ eller koriander.
7. Skiva kycklingen och strö över flingsalt och rostade kokos- chips.
8. Lägg upp avokadon på ett fat och servera allt tillsammans med koriandermajonnäs.
4 portioner