Färsbiffar – grundrecept

Här finns ett perfekt grundrecept för dig som vill göra smarriga färsbiffar, sedan är det bara att avnjuta hur du vill! 

Här är några av våra bästa serveringsförslag till färsbiffar:

  • Potatismos, kokt potatis eller rostade rotfrukter
  • Stekt lök eller picklad rödlök
  • Gräddsås eller brunsås och lingonsylt

Du kan även smaksätta färsen med lite vad du vill, till exempel färska örter, torkade örter, eller fetaost. Om du vill ha julig variant på färsbiffar, testa våra kryddiga färsbiffar med brysselkål och apelsin.

30 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

135,17 kr

Färsbiffar – grundrecept
  • 1 st

    tärnad stor gul lök

  • 1 msk

    smör eller margarin (+ mer till stekning)

  • 0.5 dl

    grädde

  • 0.5 dl

    mjölk

  • 0.5 dl

    ströbröd

  • 500 g

    blandfärs

  • 1 tsk

    salt

  • 1 st

    ägg

  • 1 krm

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

  • 1 st

    tärnad stor gul lök

  • 1 msk

    smör eller margarin (+ mer till stekning)

  • 0.5 dl

    grädde

  • 0.5 dl

    mjölk

  • 0.5 dl

    ströbröd

  • 500 g

    blandfärs

  • 1 tsk

    salt

  • 1 st

    ägg

  • 1 krm

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Stek löken mjuk i 25 g smör eller matolja och låt kallna. 
2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter.
3. Blanda färsen med salt och rör ner ägget, ströbrödblandning, lök och peppar. Blanda väl.
4. Forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek i omgångar i stekpanna.

Tips: Välj mellan blandfärs och nötfärs för dina färsbiffar. Blandfärs har en högre fetthalt och ger därför lite saftigare färsbiffar, medan nötfärs passar dig som vill göra lite magrare färsbiffar. Tillsätt sedan bland annat ägg, ströbröd, lök och grädde. Mums!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

135,17 kr

Köpklart recept för

135,17 kr