Här finns ett perfekt grundrecept för dig som vill göra smarriga färsbiffar, sedan är det bara att avnjuta hur du vill!
Här är några av våra bästa serveringsförslag till färsbiffar:
Du kan även smaksätta färsen med lite vad du vill, till exempel färska örter, torkade örter, eller fetaost. Om du vill ha julig variant på färsbiffar, testa våra kryddiga färsbiffar med brysselkål och apelsin.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
135,17 kr
1 st
tärnad stor gul lök
1 msk
smör eller margarin (+ mer till stekning)
0.5 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
0.5 dl
ströbröd
500 g
blandfärs
1 tsk
salt
1 st
ägg
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1 st
tärnad stor gul lök
1 msk
smör eller margarin (+ mer till stekning)
0.5 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
0.5 dl
ströbröd
500 g
blandfärs
1 tsk
salt
1 st
ägg
1 krm
svartpeppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Stek löken mjuk i 25 g smör eller matolja och låt kallna.
2. Blanda grädde, mjölk och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 10 minuter.
3. Blanda färsen med salt och rör ner ägget, ströbrödblandning, lök och peppar. Blanda väl.
4. Forma till biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek i omgångar i stekpanna.
Tips: Välj mellan blandfärs och nötfärs för dina färsbiffar. Blandfärs har en högre fetthalt och ger därför lite saftigare färsbiffar, medan nötfärs passar dig som vill göra lite magrare färsbiffar. Tillsätt sedan bland annat ägg, ströbröd, lök och grädde. Mums!
Köpklart recept för totalt
135,17 kr
Köpklart recept för
135,17 kr