Kryddiga färsbiffar med brysselkål och apelsin
De här biffarna smakar verkligen julköttbullar (men du slipper trilla så många) och blir en perfekt middag i advent. Brysselkålen steks i honung och apelsin och försvinner i ett nafs.
40 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
335,13 kr
Biffar:
500 g
blandfärs
1 st
liten gul lök
1 st
ägg
0.5 dl
ströbröd
0.5 dl
mjölk
0.2 tsk
mald ingefära (1 krm)
0.2 tsk
mald kryddpeppar (1 krm)
1 msk
senap
1 nypa
salt
2 msk
smör att steka i
Brysselkål:
500 g
brysselkål
0.5 st
apelsin, skal och juice
1.5 msk
honung
2 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
Biffar:
500 g
blandfärs
1 st
liten gul lök
1 st
ägg
0.5 dl
ströbröd
0.5 dl
mjölk
0.2 tsk
mald ingefära (1 krm)
0.2 tsk
mald kryddpeppar (1 krm)
1 msk
senap
1 nypa
salt
2 msk
smör att steka i
Brysselkål:
500 g
brysselkål
0.5 st
apelsin, skal och juice
1.5 msk
honung
2 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Finhacka löken och lägg i en bunke med ägg, ströbröd, mjölk och kryddor. Blanda.
2. Forma smeten till biffar och stek alla så att de får en fin gyllenbrun yta.
3. Lägg biffarna i en ugnsform och låt dem stå i ugnen på låg värme medan du fixar brysselkål.
4. Skölj brysselkål och skär bort änden, dela sen i halvor.
5. Stek i smör tills de fått en fin yta, ungefär 5-7 min. Ringla över honung och tillsätt apelsinskal och juice. Salta och peppra och stek ytterligare 2 min.
6. Servera gärna med potatispuré!
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
335,13 kr
Köpklart recept för
335,13 kr