Hemköp

Kryddiga färsbiffar med brysselkål och apelsin

De här biffarna smakar verkligen julköttbullar (men du slipper trilla så många) och blir en perfekt middag i advent. Brysselkålen steks i honung och apelsin och försvinner i ett nafs. 

40 min

Kryddiga färsbiffar med brysselkål och apelsin

Ingredienser

  • Biffar:
  • 500 g
    blandfärs
  • 1 st
    liten gul lök
  • 1 st
    ägg
  • 0.5 dl
    ströbröd
  • 0.5 dl
    mjölk
  • 0.2 tsk
    mald ingefära (1 krm)
  • 0.2 tsk
    mald kryddpeppar (1 krm)
  • 1 msk
    senap
  • 1 nypa
    salt
  • 2 msk
    smör att steka i
  • Brysselkål:
  • 500 g
    brysselkål
  • 0.5 st
    apelsin, skal och juice
  • 1.5 msk
    honung
  • 2 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Finhacka löken och lägg i en bunke med ägg, ströbröd, mjölk och kryddor. Blanda. 
2. Forma smeten till biffar och stek alla så att de får en fin gyllenbrun yta.
3. Lägg biffarna i en ugnsform och låt dem stå i ugnen på låg värme medan du fixar brysselkål. 
4. Skölj brysselkål och skär bort änden, dela sen i halvor. 
5. Stek i smör tills de fått en fin yta, ungefär 5-7 min. Ringla över honung och tillsätt apelsinskal och juice. Salta och peppra och stek ytterligare 2 min.
6. Servera gärna med potatispuré! 

4 portioner

Hemköp chat icon