Råttor på bordet! Det låter värre än det är, vi lovar, men vem vill liksom ha köttbullar och spaghetti på sitt Halloween-kalas? Läbbiga små råttor, däremot, det blir en perfekt monstermiddag.
40 min
Portioner: 8
1 kg nötfärs
0,5 st gul
1 st ägg
2,5 dl panko
1 ½ dl köttbuljong
1 msk oregano
2,5 msk tabasco
200 g hårdost
1 l passerade tomater
1 dl strösocker
3 msk Worcestershiresås
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
GARNITYR:
1 näve spaghetti
1 påse minimorötter
1 påse ärtor
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda färsen med lök, ägg, panko, buljong, oregano och krydda med salt och peppar, samt Tabasco om man vill ha Heta Möss.
3. Dela upp färsen i 50 g bollar och tryck i 1 ostbit i mitten och forma sen till ”möss” och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en bit spaghetti som svans.
4. Ugnsbaka i 10 minuter, ta ut och låt svalna lite, sätt i morotsöron och ärtögon.
5. Koka ihop tomatsås med socker och worcestershiresås, smaka av med salt och peppar.
6. Häll såsen i en ugnsfast form och sätt i mössen, ugnsbaka i ytterligare 10-15 minuter under aluminiumfolie.
7. Koka spaghetti enligt instruktioner och häll av vattnet. Lägg över på ett stort fat.
8. Lägg på möss och toppa med den ”blodiga” såsen, servera direkt.