Hemköp

Små färsmöss med spaghetti och tomatsås

Råttor på bordet! Det låter värre än det är, vi lovar, men vem vill liksom ha köttbullar och spaghetti på sitt Halloween-kalas? Läbbiga små råttor, däremot, det blir en perfekt monstermiddag.

40 min

Små färsmöss med spaghetti och tomatsås

Ingredienser

  • 1 kg
    nötfärs
  • 0.5 st
    finhackad gul lök, mjukstekt
  • 1 st
    ägg
  • 2.5 dl
    panko
  • 0.5 st
    köttbuljongtärning (ca. 1 ½ dl utspädd buljong)
  • 1 msk
    oregano
  • 2.5 msk
    Tabasco (om man vill ha heta möss!)
  • 200 g
    hårdost i bitar 1x1 cm
  • 800 g
    passerad tomatsås
  • 1 dl
    strösocker
  • 3 msk
    Worcestershiresås
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

GARNITYR

  • 1 näve
    spaghetti (till svans)
  • 1 påse
    minimorötter (tunna skivor, till öron)
  • 1 pk
    ärtor (till ögon)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda färsen med lök, ägg, panko, buljong, oregano och krydda med salt och peppar, samt Tabasco om man vill ha Heta Möss.
3. Dela upp färsen i 50 g bollar och tryck i 1 ostbit i mitten och forma sen till ”möss” och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en bit spaghetti som svans.
4. Ugnsbaka i 10 minuter, ta ut och låt svalna lite, sätt i morotsöron och ärtögon.
5. Koka ihop tomatsås med socker och worcestershiresås, smaka av med salt och peppar.
6. Häll såsen i en ugnsfast form och sätt i mössen, ugnsbaka i ytterligare 10-15 minuter under aluminiumfolie.
7. Koka spaghetti enligt instruktioner och häll av vattnet. Lägg över på ett stort fat.
8. Lägg på möss och toppa med den ”blodiga” såsen, servera direkt.

8 portioner

438,05 kr
Hemköp chat icon