Hemköp

Små färsmöss med spaghetti och tomatsås

Råttor på bordet! Det låter värre än det är, vi lovar, men vem vill liksom ha köttbullar och spaghetti på sitt Halloween-kalas? Läbbiga små råttor, däremot, det blir en perfekt monstermiddag.

40 min

Små färsmöss med spaghetti och tomatsås

Portioner: 8

Ingredienser

1 kg nötfärs
0,5 st gul
1 st ägg
2,5 dl panko
1 ½ dl köttbuljong
1 msk oregano
2,5 msk tabasco
200 g hårdost
1 l passerade tomater
1 dl strösocker
3 msk Worcestershiresås
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar

GARNITYR:
1 näve spaghetti
1 påse minimorötter
1 påse ärtor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Blanda färsen med lök, ägg, panko, buljong, oregano och krydda med salt och peppar, samt Tabasco om man vill ha Heta Möss.
3. Dela upp färsen i 50 g bollar och tryck i 1 ostbit i mitten och forma sen till ”möss” och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck i en bit spaghetti som svans.
4. Ugnsbaka i 10 minuter, ta ut och låt svalna lite, sätt i morotsöron och ärtögon.
5. Koka ihop tomatsås med socker och worcestershiresås, smaka av med salt och peppar.
6. Häll såsen i en ugnsfast form och sätt i mössen, ugnsbaka i ytterligare 10-15 minuter under aluminiumfolie.
7. Koka spaghetti enligt instruktioner och häll av vattnet. Lägg över på ett stort fat.
8. Lägg på möss och toppa med den ”blodiga” såsen, servera direkt.

Hemköp chat icon