Fetaostbiffar med klyftpotatis

De här fetaostbiffarna är både enkla att laga och fulla av smak – frasiga på utsidan, mjuka och smakrika inuti. De passar lika bra till vardags som till fest, och serveras med krämig oreganosås, klyftpotatis och en fräsch sallad. För bästa resultat, gör gärna smeten i förväg och låt den vila i kylen – då blir den lättare att forma. Vill du undvika kladd? Klicka ut smeten direkt i ströbrödet och forma biffarna där. Ett smart knep som gör matlagningen både smidigare och roligare!

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

144,73 kr

Fetaostbiffar med klyftpotatis

KLYFTPOTATIS

  • 900 g

    potatis

  • 500 g

    morot

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

FETAOSTBIFFAR

  • 300 g

    fetaost

  • 1 st

    ägg

  • 3 msk

    vetemjöl

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 1 dl

    ströbröd

SÅS

  • 3 dl

    gräddfil

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

SALLAD

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 150 g

    salladsmix

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

KLYFTPOTATIS

  • 900 g

    potatis

  • 500 g

    morot

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

FETAOSTBIFFAR

  • 300 g

    fetaost

  • 1 st

    ägg

  • 3 msk

    vetemjöl

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 1 dl

    ströbröd

SÅS

  • 3 dl

    gräddfil

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

SALLAD

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 150 g

    salladsmix

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, två skålar, tallrik och stekpanna.

2. Skär potatis och morötter i 2 cm breda klyftor och blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20–25 min.

3. Smula ner fetaost i bunken. Tillsätt ägg, vetemjöl, 1 msk olivolja och cayennepeppar i bunken och rör om till en smet.

4. Blanda gräddfil, oregano, pressad vitlök och salt i den ena skålen.

5. Häll ut ströbröd på tallriken. Gör ca 8 små biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i ströbrödet. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida, så de blir gyllenbruna.

6. Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix i den andra skålen.

7. Servera fetaostbiffarna med klyftpotatisen, morötterna, såsen och salladen.

Låt smakerna ta dig till Medelhavet – en enkel, vegetarisk rätt som bjuder på värme, balans och njutning. Perfekt när du vill laga något gott med kärlek och känsla.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

144,73 kr

Köpklart recept för

144,73 kr