Fetaostbiffar med klyftpotatis

De här fetaostbiffarna är superenkla att göra och resultatet är magiskt! Frasiga och smakrika passar de både till vardags och till fest. Biffarna serveras med en krämig oreganosås, klyftpotatis och sallad.

Gör smeten i förväg och låt den stå i kylen en stund. Då blir det lättare att forma biffarna! Om ni vill undvika kladd så klicka ut smeten direkt i ströbrödet och forma dem efteråt. 

30 min

17 ingredienser


Köpklart recept för totalt

203,17 kr

Fetaostbiffar med klyftpotatis

Klyftpotatis

  • 900 g

    potatis

  • 500 g

    morot

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

Fetaostbiffar

  • 300 g

    fetaost

  • 1 st

    ägg

  • 3 msk

    vetemjöl

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 1 dl

    ströbröd

Sås

  • 3 dl

    gräddfil

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

Sallad

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 150 g

    salladsmix

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

Klyftpotatis

  • 900 g

    potatis

  • 500 g

    morot

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    salt

  • 2 krm

    svartpeppar

Fetaostbiffar

  • 300 g

    fetaost

  • 1 st

    ägg

  • 3 msk

    vetemjöl

  • 3 msk

    olivolja

  • 2 krm

    cayennepeppar

  • 1 dl

    ströbröd

Sås

  • 3 dl

    gräddfil

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 krm

    salt

Sallad

  • 250 g

    körsbärstomat

  • 150 g

    salladsmix

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, två skålar, tallrik och stekpanna.

Klyftpotatis: Skär potatis och morötter i 2 cm breda klyftor och blanda med olivolja, salt och svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 20-25 min.

Biffar: Smula ner fetaost i bunken. Tillsätt ägg, vetemjöl, 1 msk olivolja och cayennepeppar i bunken och rör om till en smet.

Sås: Blanda gräddfil, oregano, pressad vitlök och salt i den ena skålen.

Biffar forts.: Häll ut ströbröd på tallriken. Gör ca 8 små biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i ströbrödet. Hetta upp pannan med 2 msk olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 3 min/sida, så de blir gyllenbruna.

Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix i den andra skålen.

Servera fetaostbiffarna med klyftpotatisen, morötterna, såsen och salladen.


Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

203,17 kr

Köpklart recept för

203,17 kr