Recept från Garant. Tacos kan varieras i en oändlighet, men har du testat med gulskädda? En krispig fish taco med enkel coleslaw som görs på lime aioli. Servera allt i tortillas med jalapeno, avokado och persilja. En fulländad tacomiddag!
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
284,65 kr
300 g
fryst gulskäddafilé
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 msk
tacokrydda
0.5 tsk
salt
5 dl
panko
1 l
neutral olja till fritering
1 st
lime
1 msk
bladpersilja
1 st
färsk jalapeño
2 st
avokado
4 st
tortillabröd
Coleslaw
200 g
vitkål
200 g
rödkål
220 g
limeaioli
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
300 g
fryst gulskäddafilé
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 msk
tacokrydda
0.5 tsk
salt
5 dl
panko
1 l
neutral olja till fritering
1 st
lime
1 msk
bladpersilja
1 st
färsk jalapeño
2 st
avokado
4 st
tortillabröd
Coleslaw
200 g
vitkål
200 g
rödkål
220 g
limeaioli
1 nypa
peppar
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, fisk eller skaldjur, laktos och ägg
Tina gulskädda genom att lägga påsen i kallt vatten.
Gör coleslaw genom att strimla vitkål och rödkål tunt med en mandolin eller kniv.
Blanda ihop kål med lime aioli och lite salt. Låt stå.
Förbered tre skålar med vetemjöl i en skål, vispat ägg i en annan och en blandning av panko, tacokrydda och salt i den tredje.
Skär gulskädda i bitar. Vänd bitarna i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Hetta upp olja i en kastrull till ca 170 grader. Lägg i fiskbitarna, men inte för många i taget. Fritera i några minuter eller tills de får en gyllenbrun fin färg
Lägg på en tallrik med hushållspapper.
Värm tortillabröd och toppa med coleslaw, fiskbitar, avokado, bladpersilja, salt, peppar och pressa över lime.
Köpklart recept för totalt
284,65 kr
Köpklart recept för
284,65 kr