Hemköp

Fish tacos med pankofriterad tofu

Recept från Oatly. Fixa en vegetariskt tacomiddag med fish tacos på friterad tofu och härlig pico de gallo-salsa.

40 min

Fish tacos med pankofriterad tofu

Ingredienser

PANKOFRITERAD TOFU

  • 400 g
    fast tofu
  • 1.5 dl
    majsstärkelse (eller potatismjöl)
  • 2 tsk
    salt
  • 2 tsk
    svartpeppar
  • 1.5 dl
    växtbaserad icke-grädde
  • 3 dl
    panko
  • 1 msk
    rapsolja till stekning eller fritering

PICO DE GALLO

  • 250 g
    mini-tomater
  • 0.5 st
    rödlök
  • 1 st
    röd eller grön chilifrukt
  • 1 st
    mango (eller 200 g fryst mango)
  • 2 st
    avokado
  • 1 kruka
    koriander
  • 0.5 fp
    svarta bönor, väl avrunna
  • 1 st
    lime
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILLBEHÖR

  • 150 g
    växtbaserad icke-ost av feta-typ, smulad/riven
  • 1 burk
    tacosås
  • 2 dl
    havregurt eller växtbaserad fraiche
  • 1 fp
    tacoskal

Gör så här

1. PANKOFRITERAD TOFU: Pressa ut så mycket vatten du kan ur tofu-blocket med en ren handduk. Var försiktig så att blocket inte går sönder.

2. Låt blocket ligga invirad i handduken med någonting som är lagom tungt ovanpå, t ex en tallrik, förbered sedan paneringen.

3. Skär tofun i munsbitar, ca 2x2 cm.

4. Täck bitarna med majsstärkelse, doppa i växtbaserad icke-grädde och sist i panko-flingorna.

5. Upphetta rapsolja till medelhög värme i en stekpanna (ca 1 cm olja). Stek/fritera tofu-bitarna tills de är gyllene, cirka 1-2 minuter på varje sida.

6. Lägg på hushållspapper så att överflödig olja absorberas. Servering: Servera allt i tacoskal eller tortillabröd.

7: PICO DE GALLO: Finhacka tomater, rödlök och chili. Dela mango och avokado i större bitar och hacka koriander grovt. Häll över alla grönsaker i en skål.

8. Blanda ner bönorna och smaksätt allt med pressad lime, riven vitlök, salt och peppar. 

Klimatavtryck per portion: 0,45 kg CO2e

4 portioner