Recept från Oatly. Fixa en vegetariskt tacomiddag med fish tacos på friterad tofu och härlig pico de gallo-salsa.
40 min
PANKOFRITERAD TOFU
PICO DE GALLO
TILLBEHÖR
1. PANKOFRITERAD TOFU: Pressa ut så mycket vatten du kan ur tofu-blocket med en ren handduk. Var försiktig så att blocket inte går sönder.
2. Låt blocket ligga invirad i handduken med någonting som är lagom tungt ovanpå, t ex en tallrik, förbered sedan paneringen.
3. Skär tofun i munsbitar, ca 2x2 cm.
4. Täck bitarna med majsstärkelse, doppa i växtbaserad icke-grädde och sist i panko-flingorna.
5. Upphetta rapsolja till medelhög värme i en stekpanna (ca 1 cm olja). Stek/fritera tofu-bitarna tills de är gyllene, cirka 1-2 minuter på varje sida.
6. Lägg på hushållspapper så att överflödig olja absorberas. Servering: Servera allt i tacoskal eller tortillabröd.
7: PICO DE GALLO: Finhacka tomater, rödlök och chili. Dela mango och avokado i större bitar och hacka koriander grovt. Häll över alla grönsaker i en skål.
8. Blanda ner bönorna och smaksätt allt med pressad lime, riven vitlök, salt och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,45 kg CO2e
4 portioner