Fisk- och algburgare med asiatiska smaker & ugnsrostade rotfruktspommes

Fiskburgare med smaker från Asien får sötsyrligt sällskap av picklad morot och gurka och umami från misomajonnäs. Servera med rotfruktspommes.

40 min

21 ingredienser


Köpklart recept för totalt

309,32 kr

Fisk- och algburgare med asiatiska smaker & ugnsrostade rotfruktspommes
  • 1 pk

    torsk- och algburgare, från Garant (4 st)

  • 4 st

    hamburgerbröd

  • 4 blad

    sallad

PICKLAD MOROT OCH GURKA

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 st

    stor morot

  • 0.5 st

    röd chili

  • 0.5 dl

    risvinäger

  • 2 msk

    mirin

  • 0.5 tsk

    sesamolja

  • 0.5 tsk

    riven färsk ingefära

  • 2 krm

    salt

  • 1 msk

    rostade sesamfrön, vita eller svarta

MISOMAJONNÄS

  • 1.5 dl

    majonnäs

  • 2 tsk

    vit misopasta

UGNSROSTADE ROTFRUKTSPOMMES

  • 300 g

    potatis, fast

  • 300 g

    sötpotatis

  • 300 g

    morötter

  • 200 g

    palsternacka

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och ägg

Ingredienser

  • 1 pk

    torsk- och algburgare, från Garant (4 st)

  • 4 st

    hamburgerbröd

  • 4 blad

    sallad

PICKLAD MOROT OCH GURKA

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 st

    stor morot

  • 0.5 st

    röd chili

  • 0.5 dl

    risvinäger

  • 2 msk

    mirin

  • 0.5 tsk

    sesamolja

  • 0.5 tsk

    riven färsk ingefära

  • 2 krm

    salt

  • 1 msk

    rostade sesamfrön, vita eller svarta

MISOMAJONNÄS

  • 1.5 dl

    majonnäs

  • 2 tsk

    vit misopasta

UGNSROSTADE ROTFRUKTSPOMMES

  • 300 g

    potatis, fast

  • 300 g

    sötpotatis

  • 300 g

    morötter

  • 200 g

    palsternacka

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och ägg

Gör så här

1. Skala moroten. Hyvla gurkan och moroten i långa tunna skivor på längden med en potatisskalare, osthyvel eller mandolin.

2. Finhacka chilin. Rör ihop med risvinäger, mirin, sesamolja, ingefära och salt. Blanda med de hyvlade grönsakerna. Låt stå i 15 minuter. Rör om några gånger. Rör i sesamfröna.

3. Rör ihop majonnäs och misopasta.

4. Stek torsk- och algburgarna enligt förpackningen.

5. Rosta hamburgerbröden. Bred misomajonnäs på botten av hamburgerbrödet och lägg ihop burgaren med sallad, torsk- och algburgarna och de picklade grönsakerna.

Ugnsrostade rotfruktspommes:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skär rotfrukterna i klyftor eller stavar. Sprid ut i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och rör om.

3. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka. Rör om efter halva tiden. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips! Om du vill, köp färdiga rofruktspommes, finns som frysvara i din butik.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

309,32 kr

Köpklart recept för

309,32 kr