Hemköp

Fisk- och algburgare med asiatiska smaker & ugnsrostade rotfruktspommes

Fiskburgare med smaker från Asien får sötsyrligt sällskap av picklad morot och gurka och umami från misomajonnäs. Servera med rotfruktspommes.

40 min

Fisk- och algburgare med asiatiska smaker & ugnsrostade rotfruktspommes

Ingredienser

  • 1 pk
    torsk- och algburgare, från Garant (4 st)
  • 4 st
    hamburgerbröd
  • 4 blad
    sallad

PICKLAD MOROT OCH GURKA

  • 0.5 st
    gurka
  • 1 st
    stor morot
  • 0.5 st
    röd chili
  • 0.5 dl
    risvinäger
  • 2 msk
    mirin
  • 0.5 tsk
    sesamolja
  • 0.5 tsk
    riven färsk ingefära
  • 2 krm
    salt
  • 1 msk
    rostade sesamfrön, vita eller svarta

MISOMAJONNÄS

  • 1.5 dl
    majonnäs
  • 2 tsk
    vit misopasta

UGNSROSTADE ROTFRUKTSPOMMES

  • 300 g
    potatis, fast
  • 300 g
    sötpotatis
  • 300 g
    morötter
  • 200 g
    palsternacka
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Skala moroten. Hyvla gurkan och moroten i långa tunna skivor på längden med en potatisskalare, osthyvel eller mandolin.

2. Finhacka chilin. Rör ihop med risvinäger, mirin, sesamolja, ingefära och salt. Blanda med de hyvlade grönsakerna. Låt stå i 15 minuter. Rör om några gånger. Rör i sesamfröna.

3. Rör ihop majonnäs och misopasta.

4. Stek torsk- och algburgarna enligt förpackningen.

5. Rosta hamburgerbröden. Bred misomajonnäs på botten av hamburgerbrödet och lägg ihop burgaren med sallad, torsk- och algburgarna och de picklade grönsakerna.

Ugnsrostade rotfruktspommes:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och skär rotfrukterna i klyftor eller stavar. Sprid ut i en långpanna. Ringla över olivolja, salta och rör om.

3. Rosta rotfrukterna mitt i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka. Rör om efter halva tiden. Smaka av med salt och svartpeppar.

Tips! Om du vill, köp färdiga rofruktspommes, finns som frysvara i din butik.

4 portioner