Hemköp

Fisk i grön curry

En enkel och snabb fiskrätt som ingen kan misslyckas med. Den här fisken får koka ihop med currypasta, buljon och kokosmjölk för extra smak. Du kan äta den som en soppa, eller servera med ris för en matigare middag!

20 min

Fisk i grön curry

Ingredienser

  • 2 msk
    grön currypasta
  • 1 msk
    olja
  • 1 tärning
    grönsaksbuljongtärning
  • 2 fp
    kokosmjölk
  • 2 msk
    fisksås
  • 500 g
    laxfilé, tärnad
  • 100 g
    champinjoner, halverade
  • 1 fp
    körsbärstomater
  • 1 st
    broccolihuvud, i mindre buketter och stammen skivad
  • 0.5 st
    lime, saften från
  • 1 kruka
    koriander
  • 1 nypa
    salt

TILLBEHÖR

  • 4 port
    jasminris

Gör så här

1. Fräs currypasta i olja ca 1 minut, tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk och fisksås och låt koka samman några minuter.

2. Lägg i fisk, champinjoner, tomater och broccoli. Låt sjuda under lock i ca 3–5 minuter.

3. Smaka av med limesaft, koriander och fisksås.

4. Servera i skålar med kokt jasminris!

4 portioner

231,70 kr
Hemköp chat icon