Sötma i kombination med rökighet och hetta är en höjdare till fisk i sommartid! Obs, gör gärna salsan några timmar innan så smakerna får sätta sig.
25 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
109,18 kr
600 g
torskrygg
4 st
hamburgerbröd
1 dl
majonnäs eller aioli
SALSA
400 g
nektarin/persika
1.5 tsk
chipotlepasta
1 st
lime (ca. 1 msk saft från, samt rivet skal från halva limen)
1 msk
ketchup
1 msk
honung
0.75 tsk
salt
0.5 kruka
koriander
2 st
salladslökar
PICKLAD LÖK
0.5 dl
äppelcidervinäger
0.75 dl
vatten
0.5 dl
socker
2 krm
salt
2 st
rödlökar
600 g
torskrygg
4 st
hamburgerbröd
1 dl
majonnäs eller aioli
SALSA
400 g
nektarin/persika
1.5 tsk
chipotlepasta
1 st
lime (ca. 1 msk saft från, samt rivet skal från halva limen)
1 msk
ketchup
1 msk
honung
0.75 tsk
salt
0.5 kruka
koriander
2 st
salladslökar
PICKLAD LÖK
0.5 dl
äppelcidervinäger
0.75 dl
vatten
0.5 dl
socker
2 krm
salt
2 st
rödlökar
1. Börja med salsan. Kärna ur frukterna och tärna fint. Rör samman med finhackad koriander och salladslök samt övriga ingredienser. Smaka av med salt. Låt stå i ca 30 minuter.
2. Picklad lök: Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
3. Rimma fisken: Rör ut 1 msk salt i 5 dl vatten tills saltet löst sig. Lägg ner fisken i lagen och låt ligga 1 timme.
4. Ta upp fisken och torka av noga. Pensla med olja, krydda med peppar och grilla över het glöd i ca 3 min på båda sidor.
5. Rosta hamburgerbröden över glöd. Bred majonnäs på botten och lägg ihop burgare med picklad lök, salsa och torsk. Servera genast.
Köpklart recept för totalt
109,18 kr
Köpklart recept för
109,18 kr