60 min
Portioner: 4
600 g torskfilé
1 msk smör
1 dl vatten
salt
POTATISMOS:
300 g skalad potatis
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt och svartpeppar
SÅS:
kokspadet från torsken
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 äggula
1 dl riven prästost
100 g skalade räkor
salt
1 broccoli, förvälld
1 knippe dill
1. Sätt ugnen på 120°.
2. Smöra en ugnsfast form, lägg i torskfilén, salta och häll vatten i formen. Ugnsbaka ca 10 minuter i 150 grader så att fisken fortfarande har en rå kärna. Ta ut och häll av fiskfonden i en kastrull.
3. Koka under tiden potatisen mjuk, häll av vattnet och stöt sönder med en visp. Koka upp mjölk och grädde, blanda med den stötta potatisen, smaka av med salt och peppar.
4. Koka ihop fiskspadet tillsammans med grädde och crème fraiche, dra kastrullen åt sidan och vispa ner en äggula, tillsätt riven ost och smaka av med salt. Lägg i räkorna i såsen.
5. Sätt ugnen på grillelement.
6. Spritsa moset längs kanterna i formen, täck fisken med sås och broccolibuketter och gratinera gyllenbrun. Garnera med dill.