Laga en god och mustig fisksoppa till middag. Den här soppan ger rikligt med smak till lax och kolja från tomat och fånkål, vitt vin och buljong. Toppa det hela med en rejäl klick majonäs med saffran och citron och dill.
40 min
ROSTAT BRÖD
SAFFRANSMAJONNÄS
FISKSOPPA
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg brödskivorna på en ugnsfast plåt, ringla olivolja över och torka brödskivorna i ugn ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda samman ingredienserna till majonnäsen.
4. Lägg olivolja i en kastrull och fräs rotfrukter, lök, chili och fänkål hastigt. Häll på tomatkross, vatten, vin och buljongtärningar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.
5. Tillsätt fiskbitarna och låt sjuda ett par minuter tills fisken är genomkokt.
6. Servera i djupa tallrikar med rostat bröd och saffransmajonnäs. Garnera med dill.
Tips! Förbered gärna soppan dagen innan – den blir bara ännu godare! Lägg i fisken och koka med i soppan precis innan servering.
4 portioner