Fisksoppa med tomat och fänkål

Laga en god och mustig fisksoppa till middag. Den här soppan ger rikligt med smak till lax och kolja från tomat och fånkål, vitt vin och buljong. Toppa det hela med en rejäl klick majonäs med saffran och citron och dill.

40 min

20 ingredienser


Köpklart recept för totalt

247,47 kr

Fisksoppa med tomat och fänkål

ROSTAT BRÖD

  • 4 skivor

    surdegsbröd

SAFFRANSMAJONNÄS

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 paket

    saffran

  • 0.5 st

    citron (ca. 1 tsk saft från)

  • 1 knippe

    dill, finhackad

  • 1 nypa

    salt

FISKSOPPA

  • 200 g

    koljafilé, i 3 cm stora bitar

  • 200 g

    laxfilé, i 3 cm stora bitar

  • 2 st

    morötter, skivade

  • 1 st

    fänkål, strimlad

  • 1 st

    gul lök, strimlad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, finhackad

  • 1 st

    röd chili, strimlad

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 fp

    krossade tomater

  • 2 dl

    vatten

  • 2 dl

    vitt vin

  • 2 st

    fiskbuljongtärningar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och ägg

Ingredienser

ROSTAT BRÖD

  • 4 skivor

    surdegsbröd

SAFFRANSMAJONNÄS

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 paket

    saffran

  • 0.5 st

    citron (ca. 1 tsk saft från)

  • 1 knippe

    dill, finhackad

  • 1 nypa

    salt

FISKSOPPA

  • 200 g

    koljafilé, i 3 cm stora bitar

  • 200 g

    laxfilé, i 3 cm stora bitar

  • 2 st

    morötter, skivade

  • 1 st

    fänkål, strimlad

  • 1 st

    gul lök, strimlad

  • 1 st

    vitlöksklyfta, finhackad

  • 1 st

    röd chili, strimlad

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 fp

    krossade tomater

  • 2 dl

    vatten

  • 2 dl

    vitt vin

  • 2 st

    fiskbuljongtärningar

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Allergiinformation

gluten, fisk eller skaldjur och ägg

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Lägg brödskivorna på en ugnsfast plåt, ringla olivolja över och torka brödskivorna i ugn ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

3. Blanda samman ingredienserna till majonnäsen.

4. Lägg olivolja i en kastrull och fräs rotfrukter, lök, chili och fänkål hastigt. Häll på tomatkross, vatten, vin och buljongtärningar. Låt småkoka i cirka 30 minuter.

5. Tillsätt fiskbitarna och låt sjuda ett par minuter tills fisken är genomkokt.

6. Servera i djupa tallrikar med rostat bröd och saffransmajonnäs. Garnera med dill.

Tips! Förbered gärna soppan dagen innan – den blir bara ännu godare! Lägg i fisken och koka med i soppan precis innan servering.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

247,47 kr

Köpklart recept för

247,47 kr