Fisktacos på regnbåge med äppelsalsa och jalapeñomajonnäs
Har du svensk regnbågslax hemma? Gör tacos! I det här receptet från Matfiskodlarna får fisken en krispig cornflakespanering som gör varje tugga extra god. Tillsammans med asiatisk rödkålssallad, frisk äppelsalsa och het jalapeñomajonnäs blir det en smakrik taco med både textur och balans. Svenska äpplen ger salsan syra och fräschör, medan koriandern på toppen binder ihop allt med sin örtiga karaktär. Det är en rätt som är lika god att bjuda på som att laga till en vanlig vardagskväll – och ett enkelt sätt att få in mer hållbar svensk fisk i köket.
30 min
27 ingredienser
Köpklart recept för totalt
352,83 kr
REGNBÅGE
500 g
regnbågsfilé
3 dl
cornflakes, krossade till små bitar
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
1 klick
smör
ASIATISK RÖDKÅLSSALLAD
300 g
rödkål, tunt strimlad
1 st
morot, strimlad eller riven
2 st
salladslök
1 msk
färsk ingefära, finriven
2 msk
risvinäger (eller limejuice)
2 msk
sesamolja (rostad för mest smak)
1 msk
soja
1 tsk
honung
ÄPPELSALSA
2 st
svenska äpplen (t.ex.Aroma), fintärnade
0.5 st
finhackad rödlök
0.5 st
citron, skal och saft
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
JALAPEÑOMAJONNÄS
1 dl
majonnäs
2 st
jalapeño (färska eller inlagda), finhackade
1 tsk
citronjuice
1 nypa
salt
TILL SERVERING
1 paket
små tortillabröd (8–12 st)
1 fp
koriander
Ingredienser
REGNBÅGE
500 g
regnbågsfilé
3 dl
cornflakes, krossade till små bitar
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
1 klick
smör
ASIATISK RÖDKÅLSSALLAD
300 g
rödkål, tunt strimlad
1 st
morot, strimlad eller riven
2 st
salladslök
1 msk
färsk ingefära, finriven
2 msk
risvinäger (eller limejuice)
2 msk
sesamolja (rostad för mest smak)
1 msk
soja
1 tsk
honung
ÄPPELSALSA
2 st
svenska äpplen (t.ex.Aroma), fintärnade
0.5 st
finhackad rödlök
0.5 st
citron, skal och saft
1 msk
olivolja
1 nypa
salt
1 nypa
nymalen svartpeppar
JALAPEÑOMAJONNÄS
1 dl
majonnäs
2 st
jalapeño (färska eller inlagda), finhackade
1 tsk
citronjuice
1 nypa
salt
TILL SERVERING
1 paket
små tortillabröd (8–12 st)
1 fp
koriander
Gör så här
1. Rödkålssallad: Blanda rödkål, morot, salladslök och ingefära i en bunke. Rör ihop risvinäger, sesamolja, soja och honung. Häll dressingen över salladen och blanda. Låt marinera medan du gör resten.
2. Äppelsalsa: Blanda tärnat äpple, rödlök, skal och saft av citron, olivolja samt salt och nymalen svartpeppar.
3. Jalapeñomajonnäs: Rör ihop majonnäs, hackad jalapeño och lite citronjuice. Smaka av med salt.
4. Fisken: Skär regnbågsfilén i lagom stora tacobitar. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vänd fiskbitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i krossade cornflakes. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken gyllene och krispig, ca 2–3 min per sida. Lägg på hushållspapper.
5. Servering: Värm tortillabröden i en torr panna eller ugn. Fyll med rödkålssallad, en bit panerad regnbåge, lite äppelsalsa och en klick jalapeñomajonnäs. Toppa med färsk koriander.
Gott, krispigt och fullt av smak! Lägg upp allt i små skålar – det blir både gott, snyggt och enkelt att låta alla plocka ihop sin egen favorit.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
352,83 kr
Köpklart recept för
352,83 kr