Fisktacos på regnbåge med äppelsalsa och jalapeñomajonnäs

Har du svensk regnbågslax hemma? Gör tacos! I det här receptet från Matfiskodlarna får fisken en krispig cornflakespanering som gör varje tugga extra god. Tillsammans med asiatisk rödkålssallad, frisk äppelsalsa och het jalapeñomajonnäs blir det en smakrik taco med både textur och balans. Svenska äpplen ger salsan syra och fräschör, medan koriandern på toppen binder ihop allt med sin örtiga karaktär. Det är en rätt som är lika god att bjuda på som att laga till en vanlig vardagskväll – och ett enkelt sätt att få in mer hållbar svensk fisk i köket.

30 min

27 ingredienser


Köpklart recept för totalt

352,83 kr

Fisktacos på regnbåge med äppelsalsa och jalapeñomajonnäs

REGNBÅGE

  • 500 g

    regnbågsfilé

  • 3 dl

    cornflakes, krossade till små bitar

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 2 st

    ägg

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 1 klick

    smör

ASIATISK RÖDKÅLSSALLAD

  • 300 g

    rödkål, tunt strimlad

  • 1 st

    morot, strimlad eller riven

  • 2 st

    salladslök

  • 1 msk

    färsk ingefära, finriven

  • 2 msk

    risvinäger (eller limejuice)

  • 2 msk

    sesamolja (rostad för mest smak)

  • 1 msk

    soja

  • 1 tsk

    honung

ÄPPELSALSA

  • 2 st

    svenska äpplen (t.ex.Aroma), fintärnade

  • 0.5 st

    finhackad rödlök

  • 0.5 st

    citron, skal och saft

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

JALAPEÑOMAJONNÄS

  • 1 dl

    majonnäs

  • 2 st

    jalapeño (färska eller inlagda), finhackade

  • 1 tsk

    citronjuice

  • 1 nypa

    salt

TILL SERVERING

  • 1 paket

    små tortillabröd (8–12 st)

  • 1 fp

    koriander

Ingredienser

REGNBÅGE

  • 500 g

    regnbågsfilé

  • 3 dl

    cornflakes, krossade till små bitar

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 2 st

    ägg

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

  • 1 klick

    smör

ASIATISK RÖDKÅLSSALLAD

  • 300 g

    rödkål, tunt strimlad

  • 1 st

    morot, strimlad eller riven

  • 2 st

    salladslök

  • 1 msk

    färsk ingefära, finriven

  • 2 msk

    risvinäger (eller limejuice)

  • 2 msk

    sesamolja (rostad för mest smak)

  • 1 msk

    soja

  • 1 tsk

    honung

ÄPPELSALSA

  • 2 st

    svenska äpplen (t.ex.Aroma), fintärnade

  • 0.5 st

    finhackad rödlök

  • 0.5 st

    citron, skal och saft

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    nymalen svartpeppar

JALAPEÑOMAJONNÄS

  • 1 dl

    majonnäs

  • 2 st

    jalapeño (färska eller inlagda), finhackade

  • 1 tsk

    citronjuice

  • 1 nypa

    salt

TILL SERVERING

  • 1 paket

    små tortillabröd (8–12 st)

  • 1 fp

    koriander

Gör så här

1. Rödkålssallad: Blanda rödkål, morot, salladslök och ingefära i en bunke. Rör ihop risvinäger, sesamolja, soja och honung. Häll dressingen över salladen och blanda. Låt marinera medan du gör resten.

2. Äppelsalsa: Blanda tärnat äpple, rödlök, skal och saft av citron, olivolja samt salt och nymalen svartpeppar.

3. Jalapeñomajonnäs: Rör ihop majonnäs, hackad jalapeño och lite citronjuice. Smaka av med salt.

4. Fisken: Skär regnbågsfilén i lagom stora tacobitar. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Vänd fiskbitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i krossade cornflakes. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken gyllene och krispig, ca 2–3 min per sida. Lägg på hushållspapper.

5. Servering: Värm tortillabröden i en torr panna eller ugn. Fyll med rödkålssallad, en bit panerad regnbåge, lite äppelsalsa och en klick jalapeñomajonnäs. Toppa med färsk koriander.

Gott, krispigt och fullt av smak! Lägg upp allt i små skålar – det blir både gott, snyggt och enkelt att låta alla plocka ihop sin egen favorit.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

352,83 kr

Köpklart recept för

352,83 kr