Hemköp

Fisktacos med rödkål, majs & feta

Recept från I säsong, nr 8 / 2019

20 min

Fisktacos med rödkål, majs & feta

Ingredienser

  • 400 g
    torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 st
    ägg
  • 3 dl
    pankoströbröd
  • 1 l
    rapsolja till fritering
  • 1 fp
    tortilla, mini
  • 200 g
    rödkål, strimlad
  • 1 st
    majskolv
  • 100 g
    fetaost
  • 1 dl
    remouladsås
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Skär fisken i större bitar. Salta och peppra. Doppa i mjöl, vispat ägg och sist i pankoströbröd. Häll olja i en kastrull med höga kanter och värm till 180°. Fritera några fiskbitar i taget tills de är gyllene, ca 4–5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Servera med strimlad rödkål, majs, riven fetaost och lime.

Tips: Vill du smaksätta remouladen lite mer, tillsätt bostongurka och curry.

4 portioner