Hemköp

Flankstekstaco med rödkålsröra och vitost

Enkel tacovariant för alla dagar i veckan, och javisst, också fin nog för fredagsmyset. Få ingredienser och inga konstigheter: steka, skära, hacka, röra, klart. Kålen får smakrikt sällskap och till det krämig vitost. Chilimajonnäs för sting.

35 min

Flankstekstaco med rödkålsröra och vitost

Ingredienser

  • 300 g
    rödkål (ett halvt, litet huvud)
  • 1 kruka
    koriander, hackad
  • 1 st
    chili, hackad
  • 1 tsk
    flytande honung
  • 1 st
    lime, saft och zest
  • 1 nypa
    salt
  • 740 g
    flankstek
  • 25 g
    smör
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILLBEHÖR

  • 1 msk
    chilimajonnäs
  • 150 g
    Apetina vitost
  • 1 paket
    tortillabröd

Gör så här

1. Rödkålsröra: Strimla rödkålen tunt och massera den så att den blir mjukare. Lägg i en skål.  

2. Hacka koriander och chili, och blanda den tillsammans med honung, limesaft och limezest. Salta efter smak. Häll detta över den strimlade rödkålen och rör om. Låt stå och dra.  

3. Stek under tiden flanksteken på hög värme i smör tills den når en temperatur på 53–54 grader (medium).

4. Skär flanksteken i skivor.

5. Montera i tortillabröd med rödkåls-röran, smulad vitost och chilimajonnäs.

4 portioner

Hemköp chat icon