Flankstekstaco med rödkålsröra och vitost
Enkel tacovariant för alla dagar i veckan, och javisst, också fin nog för fredagsmyset. Få ingredienser och inga konstigheter: steka, skära, hacka, röra, klart. Kålen får smakrikt sällskap och till det krämig vitost. Chilimajonnäs för sting.
35 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
308,30 kr
300 g
rödkål (ett halvt, litet huvud)
1 knippe
koriander, hackad
1 st
chili, hackad
1 tsk
flytande honung
1 st
lime, saft och zest
1 nypa
salt
740 g
flankstek
25 g
smör
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
1 msk
chilimajonnäs
150 g
Apetina vitost
1 paket
tortillabröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Ingredienser
300 g
rödkål (ett halvt, litet huvud)
1 knippe
koriander, hackad
1 st
chili, hackad
1 tsk
flytande honung
1 st
lime, saft och zest
1 nypa
salt
740 g
flankstek
25 g
smör
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
1 msk
chilimajonnäs
150 g
Apetina vitost
1 paket
tortillabröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Gör så här
1. Rödkålsröra: Strimla rödkålen tunt och massera den så att den blir mjukare. Lägg i en skål.
2. Hacka koriander och chili, och blanda den tillsammans med honung, limesaft och limezest. Salta efter smak. Häll detta över den strimlade rödkålen och rör om. Låt stå och dra.
3. Stek under tiden flanksteken på hög värme i smör tills den når en temperatur på 53–54 grader (medium).
4. Skär flanksteken i skivor.
5. Montera i tortillabröd med rödkåls-röran, smulad vitost och chilimajonnäs.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
308,30 kr
Köpklart recept för
308,30 kr