Enkel tacovariant för alla dagar i veckan, och javisst, också fin nog för fredagsmyset. Få ingredienser och inga konstigheter: steka, skära, hacka, röra, klart. Kålen får smakrikt sällskap och till det krämig vitost. Chilimajonnäs för sting.
35 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
311,24 kr
300 g
rödkål (ett halvt, litet huvud)
1 kruka
koriander, hackad
1 st
chili, hackad
1 tsk
flytande honung
1 st
lime, saft och zest
1 nypa
salt
740 g
flankstek
25 g
smör
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
1 msk
chilimajonnäs
150 g
Apetina vitost
1 paket
tortillabröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
300 g
rödkål (ett halvt, litet huvud)
1 kruka
koriander, hackad
1 st
chili, hackad
1 tsk
flytande honung
1 st
lime, saft och zest
1 nypa
salt
740 g
flankstek
25 g
smör
1 nypa
svartpeppar
TILLBEHÖR
1 msk
chilimajonnäs
150 g
Apetina vitost
1 paket
tortillabröd
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Rödkålsröra: Strimla rödkålen tunt och massera den så att den blir mjukare. Lägg i en skål.
2. Hacka koriander och chili, och blanda den tillsammans med honung, limesaft och limezest. Salta efter smak. Häll detta över den strimlade rödkålen och rör om. Låt stå och dra.
3. Stek under tiden flanksteken på hög värme i smör tills den når en temperatur på 53–54 grader (medium).
4. Skär flanksteken i skivor.
5. Montera i tortillabröd med rödkåls-röran, smulad vitost och chilimajonnäs.
Köpklart recept för totalt
311,24 kr
Köpklart recept för
311,24 kr