Fläskfilé i ugn – grundrecept
En helstekt fläskfilé är perfekt både som lyxig vardagsmat och som helgmiddag. Här visar vi hur du ugnsbakar fläskfilé. Du kan gått låta fläskfilén vara i ugnen ihop med rotfrukter för en enkel middag. En riktigt god sås blir pricken över i!
40 min
5 ingredienser
Köpklart recept för totalt
112,45 kr
1 st
fläskfilé (ca 500–600 g)
2 msk
olja (till stekning)
2 st
vitlöksklyfta
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Ingredienser
1 st
fläskfilé (ca 500–600 g)
2 msk
olja (till stekning)
2 st
vitlöksklyfta
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Låt fläskfilén ligga i rumstemperatur ca 30 minuter innan stekning.
- Skär bort eventuella hinnor, salta och peppra.
- Hetta upp en stekpanna med olja och två krossade vitlöksklyftor.
- Lägg ner fläskfilén hel och bryn runt om tills den fått en fin stekyta.
- Lägg över fläskfilén i en ugnsform och ugnsbaka till en innertemperatur på 62°C.
- Låt sedan vila några minuter så temperaturen går upp till 65°C. Skiva upp innan servering.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
112,45 kr
Köpklart recept för
112,45 kr