Fläskfilé i ugn – grundrecept

En helstekt fläskfilé är perfekt både som lyxig vardagsmat och som helgmiddag. Här visar vi hur du ugnsbakar fläskfilé. Du kan gått låta fläskfilén vara i ugnen ihop med rotfrukter för en enkel middag. En riktigt god sås blir pricken över i!

40 min

Fläskfilé i ugn – grundrecept

Ingredienser

  • 1 st
    fläskfilé (ca 500–600 g)
  • 2 msk
    olja (till stekning)
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Låt fläskfilén ligga i rumstemperatur ca 30 minuter innan stekning.
  3. Skär bort eventuella hinnor, salta och peppra.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och två krossade vitlöksklyftor.
  5. Lägg ner fläskfilén hel och bryn runt om tills den fått en fin stekyta.
  6. Lägg över fläskfilén i en ugnsform och ugnsbaka till en innertemperatur på 62°C.
  7. Låt sedan vila några minuter så temperaturen går upp till 65°C. Skiva upp innan servering.

4 portioner