Fläskfilégryta med champinjoner

En rykande varm fläskfilégryta med champinjoner gör vem som helst lycklig. Du svänger ihop den på under 40 min och serverar den med pasta eller potatis, och förstås gärna med en fräsch sallad.

40 min

Fläskfilégryta med champinjoner

Ingredienser

  • 1 st
    fläskfilé, strimlad (ca 500 g)
  • 2 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar
  • 1 st
    tärnad gul lök
  • 250 g
    skivade champinjoner
  • 2 tsk
    tomatpuré
  • 1 tärning
    hönsbuljong
  • 3 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    mjölk
  • 2 msk
    soja
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    majsstärkelse

Gör så här

  1. Stek fläskfilén i lite av smöret. Lägg upp på ett fat.
  2. Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med någon minut under omrörning.
  4. Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp.
  5. Smaka av med soja, senap, salt och peppar.
  6. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.
  7. Servera med pressad potatis eller pasta och en grönsallad.

4 portioner