En rykande varm fläskfilégryta med champinjoner gör vem som helst lycklig. Du svänger ihop den på under 40 min och serverar den med pasta eller potatis, och förstås gärna med en fräsch sallad.
40 min
Ingredienser
1 st
fläskfilé, strimlad (ca 500 g)
2 msk
smör
1 nypa
salt
1 nypa
peppar
1 st
tärnad gul lök
250 g
skivade champinjoner
2 tsk
tomatpuré
1 tärning
hönsbuljong
3 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
2 msk
soja
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
majsstärkelse
Gör så här
Stek fläskfilén i lite av smöret. Lägg upp på ett fat.
Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret.
Tillsätt tomatpurén och låt bryna med någon minut under omrörning.
Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp.
Smaka av med soja, senap, salt och peppar.
Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.
Servera med pressad potatis eller pasta och en grönsallad.