Fläskpannkaka – grundrecept

Tänk dig en ugnspannkaka fast med knaprigt fläsk eller bacon som ger en härlig sälta, då har du en fläskpannkaka! Grundreceptet hittar du här. Och glöm för sjutton inte lingonsylten!

45 min

Fläskpannkaka – grundrecept

Ingredienser

  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    salt
  • 8 dl
    mjölk
  • 4 st
    ägg
  • 300 g
    bacon
  • 1 dl
    lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  3. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Tillsätt sedan resterande mjölk och äggen, vispa smeten slät.
  5. Tärna eller strimla fläsket och fördela i en ugnsform ca 30x40 cm. Ugnsbaka till krispigt ca 10 minuter.
  6. Häll på pannkakssmeten och grädda i ca 30 minuter.
  7. Servera med lingonsylt.

4 portioner