Hemköp

Flatbreads med grönkål, blåmögelost & dadlar

Bjud på söta dadlar, salt ost och krispig grönkål på gräddat bröd! Det här receptet på flatbreads är magiskt där sötma och sälta möts på ett utsökt sätt.

30 min

Flatbreads med grönkål, blåmögelost & dadlar

Ingredienser

  • 1 rulle
    pizzadeg
  • 1 dl
    crème fraiche
  • 140 g
    blåmögelost
  • 8 st
    dadlar
  • 1 paket
    mozzarella
  • 200 g
    grönkål
  • 2 msk
    smör
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

KARAMELLISERAD RÖDLÖK

  • 2 st
    rödlökar
  • 1 msk
    smör
  • 2 msk
    råsocker, eller rörsocker
  • 2 msk
    balsamvinäger

TOPPING

  • 1 st
    citron, rivet skal
  • 3 kvistar
    timjan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°. Ta bort stammen från grönkålen och strimla fint. Stek mjuk i smör på medelhög värme under några minuter.

2. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och låt småkoka ca 3 minuter. Ta bort från värmen.

3. Rulla ut degen, dela i fyra delar och tryck ut till avlång form. Bred på tunt med crème fraiche. Fördela grönkål, karamelliserad lök och ädelost över pizzorna. Skiva mozzarella tunt och fördela även den över pizzorna. Kärna ur dadlarna, skiva och strö över.

4. Grädda i mitten av ugnen 10–15 minuter eller tills pizzorna är gyllene. Ta ut pizzorna och toppa med rivet citronskal och färsk timjan.

Tips! Servera pizzorna nygräddade med örtolja och en sallad. Örtolja: 3/4 dl olivolja, 1 klyfta vitlök, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 tsk färsk, repad timjan. Blanda ihop ingredienserna till örtoljan.

4 portioner

185,59 kr
Hemköp chat icon