Klassisk italiensk focaccia med rosmarin och oliver

Ett klassiskt gott recept på den italienska favoriten foccacia! I det här enkla recepet bakar vi focaccian på klassiskt vis med rosmarin, olivolja och kalljäst . Foccacia smakar magiskt och vill du toppa med något annat går det självklart att göra, kanske med cocktailtomater?

Tips! För att tillaga focaccian i airfryer kan du lägga det i airfryern i ca 10 min på 210 grader.

90 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

103,75 kr

Klassisk italiensk focaccia med rosmarin och oliver
  • 30 g

    jäst

  • 3 dl

    ljummet vatten

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 450 g

    vetemjöl

  • 1 dl

    svarta oliver

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    rosmarin

Ingredienser

  • 30 g

    jäst

  • 3 dl

    ljummet vatten

  • 1 msk

    olivolja

  • 1 nypa

    salt

  • 450 g

    vetemjöl

  • 1 dl

    svarta oliver

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 2 msk

    olivolja

  • 1 tsk

    rosmarin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C (eller airfryern på 210°C).

2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivolja, salt och mjöl.

3. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

4. Tryck ut degen på oljat bakplåtspapper och forma till en kaka ca 15 × 30 cm.

5. Låt jäsa ca 30 minuter till.

6. Gör små fickor i degen och tryck i oliverna.

7. Pressa vitlöken och blanda med olivolja.

8. Pensla på bröden och avsluta med att strö över lite rosmarin och flingsalt.

9. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).

10. Låt svalna på galler innan servering



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

103,75 kr

Köpklart recept för

103,75 kr