Hemköp

Klassisk italiensk focaccia med rosmarin och oliver

Ett klassiskt gott recept på den italienska favoriten foccacia! I det här recepet bakar vi brödet på klassiskt vis med rosmarin. Foccacia smakar magiskt och vill du toppa med något annat går det självklart att göra, kanske med cocktailtomater?

90 min

Klassisk italiensk focaccia med rosmarin och oliver

Ingredienser

  • 30 g
    jäst
  • 3 dl
    ljummet vatten
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 nypa
    salt
  • 450 g
    vetemjöl
  • 1 dl
    svarta oliver
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    rosmarin

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivolja, salt och mjöl.

3. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Tryck ut degen på oljat bakplåtspapper och forma till en kaka ca 15 × 30 cm. Låt jäsa ca 30 minuter till.

4. Gör små fickor i degen och tryck i oliverna. Pressa vitlöken och blanda med olivolja. Pensla på bröden och avsluta med att strö över lite rosmarin och flingsalt.

5. Grädda ca 15–20 minuter. Låt svalna på galler.

8 portioner

82,30 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon