Ett klassiskt gott recept på den italienska favoriten foccacia! I det här enkla recepet bakar vi focaccian på klassiskt vis med rosmarin, olivolja och kalljäst . Foccacia smakar magiskt och vill du toppa med något annat går det självklart att göra, kanske med cocktailtomater?
Tips! För att tillaga focaccian i airfryer kan du lägga det i airfryern i ca 10 min på 210 grader.
90 min
1. Sätt ugnen på 225°C (eller airfryern på 210°C).
2. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivolja, salt och mjöl.
3. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
4. Tryck ut degen på oljat bakplåtspapper och forma till en kaka ca 15 × 30 cm.
5. Låt jäsa ca 30 minuter till.
6. Gör små fickor i degen och tryck i oliverna.
7. Pressa vitlöken och blanda med olivolja.
8. Pensla på bröden och avsluta med att strö över lite rosmarin och flingsalt.
9. Grädda i ugnen ca 15–20 minuter (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 10 minuter).
10. Låt svalna på galler innan servering
8 portioner