60 min
Portioner: 4
1 paket jäst
5 dl ljummet vatten
1 1/2 tsk flingsalt
2 msk olivolja
125 g riven mozzarellaost
12-14 dl vetemjöl
Att toppa med:
1 dl lingon
2 msk olivolja
1 msk hackad färsk rosmarin
1 tsk flingsalt
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten.
2. Tillsätt salt, olivolja och riven mozzarella. Arbeta in 12-14 dl mjöl i omgångar tills degen släpper från bunken.
3. Täck och låt jäsa ca 30 minuter.
4. Bearbeta degen på arbetsbänken eller i maskin. Ca 10 minuter för hand eller 6-7 minuter i maskin.
5. Platta ut degen i en smord långpanna (olivolja med lite flingsalt i botten)
6. Täck och låt degen jäsa ytterligare i en halvtimma.
7. Strö över lingonen och tryck ner dem i degen.
8. Ringla över olivolja och avsluta med hackad rosmarin och flingsalt.
9. Grädda brödet i 200° ca 30 minuter.
10. Låt svalna på galler och servera ljummet.