Fond på räkor

Chili och ingefära.
Recept från MSC

40 min

Fond på räkor

Ingredienser

  • 1000 g
    MSC-märkta räkor
  • 2 l
    vatten
  • 2 msk
    olja
  • 2 st
    gula lökar
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 0.5 st
    fänkål
  • 1 st
    morot
  • 50 g
    riven ingefära
  • 1 st
    röd chili (smaka på chilin och avgör hettan själv)
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 4 st
    svartpepparkorn
  • 1 st
    citron
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Skala räkorna och spara skalen för sig och räkorna för sig. Skala grönsakerna och löken, skär i mindre bitar.

2. Värm upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna, löken, ingefära, chili, peppar och tomatpurén i 3-4 min på mellanvärme.

3. Häll i räkskalen och fräs i några minuter till. Täck ingredienserna med vattnet och koka försiktigt i 15-20 min.

4. Sila fonden och reducera vätskan en tredjedel. Smaka av med salt och citronsaft. Passar även också utmärkt till exempel buljong till nudelsoppa.

4 portioner