En av de mest populära rätterna på Gustav Johanssons blogg; Jävligt gott. ”I stället för fläsk tar jag jackfruit. Större delen av smaken sitter i en bra barbequesås, och öl, gärna IPA.”
60 min
18 ingredienser
Köpklart recept för totalt
360,66 kr
2 burk
omogen jackfruit i saltlake
2 st
gula lökar
3 st
vitlöksklyftor
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 flaska
öl (gärna IPA)
1 dl
vatten
1.5 msk
grönsaksfond
4 dl
barbequesås
1 msk
rapsolja till stekning
TILL SERVERING
6 st
hamburgerbröd
1 kruka
krispsallad
1 kruka
färsk koriander
1 pk
coleslaw
2 st
rödlök (picklad)
2 st
lime
2 burk
omogen jackfruit i saltlake
2 st
gula lökar
3 st
vitlöksklyftor
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 flaska
öl (gärna IPA)
1 dl
vatten
1.5 msk
grönsaksfond
4 dl
barbequesås
1 msk
rapsolja till stekning
TILL SERVERING
6 st
hamburgerbröd
1 kruka
krispsallad
1 kruka
färsk koriander
1 pk
coleslaw
2 st
rödlök (picklad)
2 st
lime
1. Sila av jackfruiten. Skala och skiva lök och vitlök.
2. Fräs allt i olja i en gryta med paprikapulver, spiskummin, salt och riklig med svartpeppar tills löken mjuknar.
3. Häll i öl, vatten och fond och koka på låg värme ca 45 min tills jackfruiten är mjuk och nästan all vätska ångat bort. Rör då och då, så det inte bränns.
4. Sätt ugnen på 225° grillfunktion. Dra isär jackfruiten i strimlor med två gafflar, även frön och stammar.
5. Tillsätt två tredjedelar av barbequesåsen och låt grytan stå i ugnen utan lock 10–15 min tills jackfruiten får brynta toppar och det mesta av vätskan är borta.
6. Salta och peppra och blanda i resten av barbequesåsen. Låt stå i ugnen 5 minuter till.
7. Rosta bröden lätt. Fyll dem med sallad, coleslaw, fooled pork och koriander. Toppa med picklad rödlök.
Köpklart recept för totalt
360,66 kr
Köpklart recept för
360,66 kr