Frasiga filodegsrullar med trattisar

Här kommer en enkel rätt som passar bra som snacks medan du lagar den riktiga middagen – perfekt om du satsat på ett riktigt långkok eller vill umgås med gästerna i köket. Frasig filodeg penslas med smör och fylls med en röra på trattkantareller, fetaost och färsk spenat. Frasigt, knaprigt och utmärkt som tilltugg. Det kan se lite pilligt ut, men filodegen hanterar du enkelt på en fuktig kökshandduk, och sen gör smöret jobbet! Toppa de färdiga rullarna med chiliflakes, honung och svarta sesamfrön. Ett glas mousserande äppelmust eller cider passar fint till. Trattkantareller, frasig filodeg och en ljuvlig smak av höst kommer väcka aptiten hos alla som hjälper till med maten!

Tips! Ett glas mousserande äppelmust eller cider smakar gott till rullarna. Gärna lokalt producerad.

40 min

11 ingredienser


Köpklart recept för totalt

180,75 kr

Frasiga filodegsrullar med trattisar
  • 7 ark

    filodeg

  • 0.5 l

    färska trattkantareller (eller 1 dl torkade som först blötläggs)

  • 150 g

    fetaost

  • 65 g

    spenat

  • 25 g

    smör

  • 1 msk

    honung

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 tsk

    sesamfrö

  • 0.5 msk

    matolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Ingredienser

  • 7 ark

    filodeg

  • 0.5 l

    färska trattkantareller (eller 1 dl torkade som först blötläggs)

  • 150 g

    fetaost

  • 65 g

    spenat

  • 25 g

    smör

  • 1 msk

    honung

  • 1 tsk

    chiliflakes

  • 1 tsk

    sesamfrö

  • 0.5 msk

    matolja

  • 1 nypa

    salt

  • 1 nypa

    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 190°C. Rensa kantareller och skär i mindre bitar. Stek dem i lite smör, krydda med salt och peppar.

2. Stek babyspenat i lite olja, salta och peppra. Låt den svalna något innan du grovhackar den och blandar med svampen och smulad fetaost.

3. Smält smör i en liten kastrull. Vik ett ark färsk filodeg dubbelt, placera det på en fuktig kökshandduk och pensla det med lite av smöret.

4. Klicka ut svampröran som en smal sträng på filodegen, nära ena kanten. Rulla ihop till en fast rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

5. Gör likadant med samtliga filodegsark. Pensla sedan rullarna med lite smör och grädda tills de är gyllene, cirka 20–25 minuter.

6. Ringla över lite honung och toppa med chiliflakes och svarta sesamfrön. Halvera rullarna eller dela i mindre bitar.

Frasiga filodegsrullar på säsongens ljuvliga trattkantareller, fetaost och färsk spenat kommer hålla alla som jobbar i köket på gott humör. De smakar höst på det bästa sättet. Rulla, pensla, grädda, njut!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

180,75 kr

Köpklart recept för

180,75 kr