Lägg lite extra kärlek på ”fredagsmystacon” och gör därmed det som är originalet. Färsen formas till små dolmar, kryddan och pico de gallon är hemgjorda, och osten ska vara cheddar!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
247,15 kr
500 g
grovmalen nötfärs (alt högrev eller formbar vegofärs)
4 msk
hemgjord texmexkrydda (se recept nedan)
12 st
hårda tacoskal
100 g
riven ost
0.5 st
isbergssalladshuvud, finstrimlat
2 dl
pico de gallo (se vårt recept)
HEMGJORD TEXMEXKRYDDA
2 msk
paprikapulver
1 msk
lökpulver
1 msk
vitlökspulver
1 msk
spiskummin
1 msk
chilipulver
1 msk
salt
1 msk
socker
1 msk
aromat
500 g
grovmalen nötfärs (alt högrev eller formbar vegofärs)
4 msk
hemgjord texmexkrydda (se recept nedan)
12 st
hårda tacoskal
100 g
riven ost
0.5 st
isbergssalladshuvud, finstrimlat
2 dl
pico de gallo (se vårt recept)
HEMGJORD TEXMEXKRYDDA
2 msk
paprikapulver
1 msk
lökpulver
1 msk
vitlökspulver
1 msk
spiskummin
1 msk
chilipulver
1 msk
salt
1 msk
socker
1 msk
aromat
Texmexkrydda: Blanda ihop ingredienserna till den hemgjorda texmexkryddan och blanda i 4 msk i färsen. Spara resten i en glasburk.
1. Forma färsen till ca 12–15 små dolmar som du steker knapriga i lite olja.
2. Lägg dolmen i ett tacoskal och toppa med finstrimlad isbergssallad, riven cheddar och pico de gallo.
Tips! I din butik finns formbar vegofärs och även färdigkryddad tacofärs gjord på baljväxtfärs, båda från Garant.
Köpklart recept för totalt
247,15 kr
Köpklart recept för
247,15 kr