Fried rice chicken med syrad koriandergurka
Snabbt, smakrikt och med härlig balans – den här stekta risrätten med kycklingfärs är perfekt när du vill ha något gott utan krångel. Morötter, salladslök och sambal oelek ger både färg och sting, medan japansk soja och lite socker rundar av med djup och umami. Toppa med koriandersyrad gurka för fräsch kontrast och en syrlig twist som lyfter hela rätten. Och om någon är skeptisk till koriander? Servera den vid sidan av så kan hela familöjen njuta av rätten.
15 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
155,24 kr
FRIED RICE CHICKEN
3 msk
neutral olja
500 g
kycklingfärs
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
sambal oelek
1 fp
salladslök
500 g
basmatiris
250 g
strimlade morötter
3 msk
japansk soja
2 msk
socker
SYRAD KORIANDERGURKA
1 st
gurka
1 fp
koriander
1 st
lime
Ingredienser
FRIED RICE CHICKEN
3 msk
neutral olja
500 g
kycklingfärs
1 st
vitlöksklyfta
1 msk
sambal oelek
1 fp
salladslök
500 g
basmatiris
250 g
strimlade morötter
3 msk
japansk soja
2 msk
socker
SYRAD KORIANDERGURKA
1 st
gurka
1 fp
koriander
1 st
lime
Gör så här
1. Ta fram en traktörpanna alt wokpanna och en skål.
2. Hetta upp pannan på hög värme med neutral olja. Stek kycklingfärs tillsammans med pressad vitlök och sambal oelek i ca 5 min. Skiva salladslök tunt medan kycklingfärsen steker.
3. Tillsätt ris, salladslöken, strimlade morötter, japansk soja och socker i pannan och stek i 5 min på medelhög värme.
4. Skär gurka i mindre bitar och blanda i skålen tillsammans med hackad koriander, skal och saft från lime.
5. Servera direkt ur pannan tillsammans med den syrade koriandergurkan.
Den syrade gurkan med lime och koriander ger en fräsch kontrast till det kryddiga riset – en enkel detalj som lyfter hela rätten.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
155,24 kr
Köpklart recept för
155,24 kr