Friterad ansjovis med kaprisdip
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
272,15 kr
2 burk
ansjovis
1 dl
vetemjöl
3 st
ägg
1 st
finhckad dillkvist
3 dl
panko (japanskt ströbröd)
1.5 l
frityrolja
DIPP
1 dl
majonnäs
1 dl
gräddfil
1 st
citron, saft och rivet skal
2 msk
kapris
0.5 kruka
dill
2 krm
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
Förslag på vårprimörer
1 paket
sockerärtor
1 strut
rädisor
1 st
gurka, skuren i stavar
Ingredienser
2 burk
ansjovis
1 dl
vetemjöl
3 st
ägg
1 st
finhckad dillkvist
3 dl
panko (japanskt ströbröd)
1.5 l
frityrolja
DIPP
1 dl
majonnäs
1 dl
gräddfil
1 st
citron, saft och rivet skal
2 msk
kapris
0.5 kruka
dill
2 krm
salt
2 krm
nymalen svartpeppar
Förslag på vårprimörer
1 paket
sockerärtor
1 strut
rädisor
1 st
gurka, skuren i stavar
Gör så här
1. Doppa ansjovisen i vetemjölet, sedan i de uppvispade äggen och sist i pankon blandad med dill.
2. Blanda ingredienserna till dippsåsen, smaka av med salt och peppar.
3. Värm oljan i en liten kastrull till 170°, fritera ansjovisen i ca 2 min eller tills de har fått en vacker gyllenbrun färg.
4. Servera anjovisarna nyfriterade med dippsåsen och vårprimörer.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
272,15 kr
Köpklart recept för
272,15 kr