Friterad ansjovis med kaprisdip

30 min

16 ingredienser


Köpklart recept för totalt

265,20 kr

Friterad ansjovis med kaprisdip
  • 2 burk

    ansjovis

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 3 st

    ägg

  • 1 st

    finhckad dillkvist

  • 3 dl

    panko (japanskt ströbröd)

  • 1.5 l

    frityrolja

DIPP

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 dl

    gräddfil

  • 1 st

    citron, saft och rivet skal

  • 2 msk

    kapris

  • 0.5 kruka

    dill

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    nymalen svartpeppar

Förslag på vårprimörer

  • 1 paket

    sockerärtor

  • 1 strut

    rädisor

  • 1 st

    gurka, skuren i stavar

Ingredienser

  • 2 burk

    ansjovis

  • 1 dl

    vetemjöl

  • 3 st

    ägg

  • 1 st

    finhckad dillkvist

  • 3 dl

    panko (japanskt ströbröd)

  • 1.5 l

    frityrolja

DIPP

  • 1 dl

    majonnäs

  • 1 dl

    gräddfil

  • 1 st

    citron, saft och rivet skal

  • 2 msk

    kapris

  • 0.5 kruka

    dill

  • 2 krm

    salt

  • 2 krm

    nymalen svartpeppar

Förslag på vårprimörer

  • 1 paket

    sockerärtor

  • 1 strut

    rädisor

  • 1 st

    gurka, skuren i stavar

Gör så här

1. Doppa ansjovisen i vetemjölet, sedan i de uppvisp­ade äggen och sist i pankon blandad med dill.

2. Blanda ingredienserna till dippsåsen, smaka av med salt och peppar.

3. Värm oljan i en liten kastrull till 170°, fritera ansjovisen i ca 2 min eller tills de har fått en vacker gyllenbrun färg.

4. Servera anjovisarna nyfriterade med dippsåsen och vårprimörer.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

265,20 kr

Köpklart recept för

265,20 kr