Hemköp
SvgIconSearch

Friterad ansjovis med kaprisdip

SvgIconTime30 min
Friterad ansjovis med kaprisdip

Ingredienser

  • 2 burk
    ansjovis
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 3 st
    ägg
  • 1 st
    finhckad dillkvist
  • 3 dl
    panko (japanskt ströbröd)
  • 1.5 l
    frityrolja

DIPP

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    gräddfil
  • 1 st
    citron, saft och rivet skal
  • 2 msk
    kapris
  • 0.5 kruka
    dill
  • 2 krm
    salt
  • 2 krm
    nymalen svartpeppar

Förslag på vårprimörer

  • 1 paket
    sockerärtor
  • 1 strut
    rädisor
  • 1 st
    gurka, skuren i stavar

Gör så här

1. Doppa ansjovisen i vetemjölet, sedan i de uppvisp­ade äggen och sist i pankon blandad med dill.

2. Blanda ingredienserna till dippsåsen, smaka av med salt och peppar.

3. Värm oljan i en liten kastrull till 170°, fritera ansjovisen i ca 2 min eller tills de har fått en vacker gyllenbrun färg.

4. Servera anjovisarna nyfriterade med dippsåsen och vårprimörer.

SvgIconCart4 portioner

225,45 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon