Hemköp

Friterad ansjovis med kaprisdip

30 min

Friterad ansjovis med kaprisdip

Ingredienser

  • 2 burk
    ansjovis
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 3 st
    ägg
  • 1 st
    finhckad dillkvist
  • 3 dl
    panko (japanskt ströbröd)
  • 1.5 l
    frityrolja

DIPP

  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    gräddfil
  • 1 st
    citron, saft och rivet skal
  • 2 msk
    kapris
  • 0.5 kruka
    dill
  • 2 krm
    salt
  • 2 krm
    nymalen svartpeppar

Förslag på vårprimörer

  • 1 paket
    sockerärtor
  • 1 strut
    rädisor
  • 1 st
    gurka, skuren i stavar

Gör så här

1. Doppa ansjovisen i vetemjölet, sedan i de uppvisp­ade äggen och sist i pankon blandad med dill.

2. Blanda ingredienserna till dippsåsen, smaka av med salt och peppar.

3. Värm oljan i en liten kastrull till 170°, fritera ansjovisen i ca 2 min eller tills de har fått en vacker gyllenbrun färg.

4. Servera anjovisarna nyfriterade med dippsåsen och vårprimörer.

4 portioner

153,60 kr
Hemköp chat icon