Kikärtor gör frallorna saftiga, goda och riktigt mättande.
30 min
1. Häll ut spadet från kikärtorna och mixa dem med jästen och 2 dl vatten till en slät smet. Tillsätt olivolja, honung, salt och öl och blanda (inte mixa) till en smet.
2. Tillsätt mjöl och havregryn och arbeta samman till en kladdig deg.
3. Täck över degen med plastfilm och låt jäsa i kylskåp i ca 8 timmar eller över natten (behöver du lägga över degen i en stor plastbunke med lock går det också bra, men tänk på att den måste vara stor så degen har plats att jäsa.)
4. Ta ut degen och stjälp upp på mjölat bakbord. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Knåda inte, utan bara dela degen försiktigt och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö solroskärnor på toppen.
5. Täck över och låt jäsa i rumstemperatur i ca 2 timmar eller tills de jäst till ungefär dubbel storlek. Värm under tiden ugnen till 225 grader varmluft.
6. Grädda en plåt i taget i nedre delen av ugnen i ca 15–20 minuter. Låt svalna på galler.
Tips! Har du inget mörkt öl går det bra att ersätta det med vatten.
20 portioner