Ljuvlig och frisk vegetarisk pastasallad fullproppad med härliga frukter och grönsaker. Liva upp salladen med pastasorten snabba fordon, som gör rätten extra spännande även för de små. Toppa till sist med rostade solroskärnor och fetaostkräm.
30 min
11 ingredienser
Köpklart recept för totalt
142,07 kr
50 g
pumpakärnor
350 g
pasta "Snabba fordon"
1 knippe
sparris (250 g)
2 st
nektarin
1 st
romansallad
150 g
tomat (2-3 st)
0.5 st
gurka
1 ask
physalis (100g)
1 fp
fetaost (150 g)
2 dl
turkisk yoghurt
1 tsk
honung
Allergiinformation
gluten
50 g
pumpakärnor
350 g
pasta "Snabba fordon"
1 knippe
sparris (250 g)
2 st
nektarin
1 st
romansallad
150 g
tomat (2-3 st)
0.5 st
gurka
1 ask
physalis (100g)
1 fp
fetaost (150 g)
2 dl
turkisk yoghurt
1 tsk
honung
Allergiinformation
gluten
1. Koka upp vatten med salt i en kastrull.
2. Hetta upp pannan och stek pumpakärnor på medelhög värme ca 3 min. Lägg åt sidan.
3. Koka pasta ”snabba fordon” till 4 personer. Skär bort nedersta delen på sparrisen och dela resten i 3 delar. Låt sparrisen koka med de sista 3 min av pastans koktid.
4. Halvera, kärna ur och skär nektariner i 2 cm stora bitar. Grovhacka romansallad och skär tomater i 2 cm stora bitar. Skär gurka i ½ cm breda kvartar. Halvera physalis. Blanda alla grönsaker och frukter i en skål.
5. Mosa fetaost med en gaffel i en skål. Rör ner turkisk yoghurt, honung, salt och svartpeppar.
6. Häll av vattnet från pastan och sparrisen och blanda ner dem i skålen med övriga grönsaker. Toppa pastasalladen med pumpakärnorna och servera med fetaostkrämen.
Tips! Den här rätten passar utmärkt att ta med sig ut på picknick! Tillsammans med en bit bröd smakar den extra gott i gröngräset.
Köpklart recept för totalt
142,07 kr
Köpklart recept för
142,07 kr