Hemköp

Fruktig vegopasta toppad med rostade frön & fetaostkräm

Ljuvlig och frisk vegetarisk pastasallad fullproppad med härliga frukter och grönsaker. Liva upp salladen med pastasorten snabba fordon, som gör rätten extra spännande även för de små. Toppa till sist med rostade solroskärnor och fetaostkräm. 

30 min

Fruktig vegopasta toppad med rostade frön & fetaostkräm

Ingredienser

  • 50 g
    pumpakärnor
  • 350 g
    pasta "Snabba fordon"
  • 1 knippe
    sparris (250 g)
  • 2 st
    nektarin
  • 1 st
    romansallad
  • 150 g
    tomat (2-3 st)
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 ask
    physalis (100g)
  • 1 fp
    fetaost (150 g)
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 tsk
    honung

Gör så här

1. Koka upp vatten med salt i en kastrull.

2. Hetta upp pannan och stek pumpakärnor på medelhög värme ca 3 min. Lägg åt sidan.

3. Koka pasta ”snabba fordon” till 4 personer. Skär bort nedersta delen på sparrisen och dela resten i 3 delar. Låt sparrisen koka med de sista 3 min av pastans koktid.

4. Halvera, kärna ur och skär nektariner i 2 cm stora bitar. Grovhacka romansallad och skär tomater i 2 cm stora bitar. Skär gurka i ½ cm breda kvartar. Halvera physalis. Blanda alla grönsaker och frukter i en skål.

5. Mosa fetaost med en gaffel i en skål. Rör ner turkisk yoghurt, honung, salt och svartpeppar.

6. Häll av vattnet från pastan och sparrisen och blanda ner dem i skålen med övriga grönsaker. Toppa pastasalladen med pumpakärnorna och servera med fetaostkrämen.

Tips! Den här rätten passar utmärkt att ta med sig ut på picknick! Tillsammans med en bit bröd smakar den extra gott i gröngräset.

4 portioner

Hemköp chat icon