Den här pastarätten tar det bästa från havet direkt till din tallrik. Med smak av hummer, räkor och musslor är den här pastan perfekt för dig som älskar skaldjur. Frutti di maren är som godast med hjärtmusslor och hummer, men du kan också använda dig av surimi sticks och musslor utan skal för att spara tid.
30 min
15 ingredienser
Köpklart recept för totalt
309,17 kr
1 st
färsk eller fryst hummer, delad och i bitar
200 g
färska eller frysta skalade räkor
250 g
sköljda och rensade hjärtmusslor eller blåmusslor
2 st
finhackade schalottenlökar
2 st
pressade vitlöksklyftor
0.5 st
finhackad röd chili
3 msk
olivolja
1 dl
torrt vitt vin
400 g
linguini
75 g
smör
1 st
tärnad bifftomat
1 kruka
hackad persilja
1 st
citron (rivet skal från)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1 st
färsk eller fryst hummer, delad och i bitar
200 g
färska eller frysta skalade räkor
250 g
sköljda och rensade hjärtmusslor eller blåmusslor
2 st
finhackade schalottenlökar
2 st
pressade vitlöksklyftor
0.5 st
finhackad röd chili
3 msk
olivolja
1 dl
torrt vitt vin
400 g
linguini
75 g
smör
1 st
tärnad bifftomat
1 kruka
hackad persilja
1 st
citron (rivet skal från)
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
1. Plocka köttet ur hummern och dela i bitar. Skölj musslorna.
2. Stek schalottenlök, vitlök och chili försiktigt i olivolja så att det inte får färg. Häll på vitt vin och höj värmen till max.
3. Tillsätt musslorna (bra med en stor vid kastrull) och låt koka tills musslorna öppnat sig, ta bort från värmen.
4. Koka pastan färdig, vänd ner en klick smör, musslor med buljong, räkor, hummer och tomat. Toppa med lite hackad persilja.
Köpklart recept för totalt
309,17 kr
Köpklart recept för
309,17 kr