Hemköp

Frutti di mare linguini

Den här pastarätten tar det bästa från havet direkt till din tallrik. Med smak av hummer, räkor och musslor är den här pastan perfekt för dig som älskar skaldjur. Frutti di maren är som godast med hjärtmusslor och hummer, men du kan också använda dig av surimi sticks och musslor utan skal för att spara tid.

30 min

Frutti di mare linguini

Ingredienser

  • 1 st
    färsk eller fryst hummer, delad och i bitar
  • 200 g
    färska eller frysta skalade räkor
  • 250 g
    sköljda och rensade hjärtmusslor eller blåmusslor
  • 2 st
    finhackade schalottenlökar
  • 2 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 st
    finhackad röd chili
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 dl
    torrt vitt vin
  • 400 g
    linguini
  • 75 g
    smör
  • 1 st
    tärnad bifftomat
  • 1 kruka
    hackad persilja
  • 1 st
    citron (rivet skal från)
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Plocka köttet ur hummern och dela i bitar. Skölj musslorna.

2. Stek schalottenlök, vitlök och chili försiktigt i olivolja så att det inte får färg. Häll på vitt vin och höj värmen till max. 

3. Tillsätt musslorna (bra med en stor vid kastrull) och låt koka tills musslorna öppnat sig, ta bort från värmen.

4. Koka pastan färdig, vänd ner en klick smör, musslor med buljong, räkor, hummer och tomat. Toppa med lite hackad persilja.

4 portioner

Hemköp chat icon