En maxat somrig jordgubbspaj som kräver lite planering, men den går fint att delvis förbereda dagen innan. Och det här pajreceptet kräver ingen ugn, perfekt att tillreda var du än är. Gör din egna italienska maräng eller använd färdiga, låt kreativiteten flöda med toppingen!
45 min
JORDGUBBSPAJ
ITALIENSK MARÄNG
GARNERING
JORDGUBBSPAJ:
1. Klipp ut bakplåtspapper i samma storlek som botten på en pajform med löstagbar botten. Lägg pappret i botten av formen.
2. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
3. Rör ihop med det smälta smöret.
4. Tryck ut degen i formen och ställ in i frysen.
5. Mixa jordgubbarna till en slät puré.
6. Vispa cream cheese, kondenserad mjölk och rysk yoghurt till en slät kräm. Blanda med jordgubbspurén.
7. Häll ner i pajformen. Ställ in i frysen för att stelna helt, minst 3 timmar.
8. Ta ut pajen ur frysen ca 20 minuter innan servering (så den hinner tina något) och garnera den.
MARÄNG:
9. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
10. Under tiden, vispa äggvitorna till ett hårt skum.
11. När sockerlagen har rätt temperatur, häll ner den i en tunn stråle i äggvitorna under fortsatt vispning.
12. Vispa tills marängen är kall.
13. Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut marängen i ett vackert mönster på pajen, gärna i olika storlekar.
14. Garnera med skivade jordgubbar, citronmeliss, frystorkade bär och tranbärspulver (valfritt).
Psst! Du behöver inte ens en ugn för att göra den här ljuvliga pajen!
10 portioner