Hemköp

Fryst jordgubbspaj toppad med italiensk maräng

En maxat somrig efterrätt som kräver lite planering, men den går fint att delvis förbereda dagen innan. Och den kräver ingen ugn, perfekt att tillreda var du än är.

45 min

Fryst jordgubbspaj toppad med italiensk maräng

Ingredienser

JORDGUBBSPAJ

  • 200 g
    digestivekex (ca. 13 stycken)
  • 100 g
    smält smör
  • 200 g
    jordgubbar, färska eller frysta
  • 200 g
    cream cheese
  • 1 burk
    sötad kondenserad mjölk à ca 390 g
  • 1 dl
    rysk yoghurt

ITALIENSK MARÄNG

  • 2 st
    äggvitor från små ägg
  • 2 dl
    strösocker
  • 2 msk
    vatten

GARNERING

  • 1 pk
    färska jordgubbar
  • 1 knippe
    citronmeliss
  • 1 näve
    frystorkade bär (ej tillgängligt online)
  • 2 msk
    tranbärspulver (ej tillgänligt online)

Gör så här

1. Jordgubbspaj: Klipp ut bakplåtspapper i samma storlek som botten på en pajform med löstagbar botten. Lägg pappret i botten av formen.

2. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare. Rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut degen i formen och ställ in i frysen.

3. Mixa jordgubbarna till en slät puré.

4. Vispa cream cheese, kondenserad mjölk och rysk yoghurt till en slät kräm. Blanda med jordgubbspurén. Häll ner i pajformen. Ställ in i frysen för att stelna helt, minst 3 timmar. Ta ut pajen ur frysen ca 20 minuter innan servering (så den hinner tina något) och garnera den.

5. Maräng: Koka upp vatten och socker till 121 grader. Under tiden, vispa äggvitorna till ett hårt skum.

6. När sockerlagen har rätt temperatur, häll ner den i en tunn stråle i äggvitorna under fortsatt vispning. Vispa tills marängen är kall.

7. Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut marängen i ett vackert mönster på pajen, gärna i olika storlekar.

8. Garnera med skivade jordgubbar, citronmeliss, frystorkade bär och tranbärspulver (valfritt).

Psst! Du behöver inte ens en ugn för att göra den här ljuvliga pajen!

10 portioner

189,70 kr
Hemköp chat icon