Fryst jordgubbspaj toppad med italiensk maräng

En maxat somrig jordgubbspaj som kräver lite planering, men den går fint att delvis förbereda dagen innan. Och det här pajreceptet kräver ingen ugn, perfekt att tillreda var du än är. Gör din egna italienska maräng eller använd färdiga, låt kreativiteten flöda med toppingen!

45 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

270,70 kr

Fryst jordgubbspaj toppad med italiensk maräng

JORDGUBBSPAJ

  • 200 g

    digestivekex (ca. 13 stycken)

  • 100 g

    smält smör

  • 200 g

    jordgubbar, färska eller frysta

  • 200 g

    cream cheese

  • 1 burk

    sötad kondenserad mjölk à ca 390 g

  • 1 dl

    rysk yoghurt

ITALIENSK MARÄNG

  • 2 st

    äggvitor från små ägg

  • 2 dl

    strösocker

  • 2 msk

    vatten

GARNERING

  • 1 pk

    färska jordgubbar

  • 1 knippe

    citronmeliss

  • 1 näve

    frystorkade bär (ej tillgängligt online)

  • 2 msk

    tranbärspulver (ej tillgänligt online)

Ingredienser

JORDGUBBSPAJ

  • 200 g

    digestivekex (ca. 13 stycken)

  • 100 g

    smält smör

  • 200 g

    jordgubbar, färska eller frysta

  • 200 g

    cream cheese

  • 1 burk

    sötad kondenserad mjölk à ca 390 g

  • 1 dl

    rysk yoghurt

ITALIENSK MARÄNG

  • 2 st

    äggvitor från små ägg

  • 2 dl

    strösocker

  • 2 msk

    vatten

GARNERING

  • 1 pk

    färska jordgubbar

  • 1 knippe

    citronmeliss

  • 1 näve

    frystorkade bär (ej tillgängligt online)

  • 2 msk

    tranbärspulver (ej tillgänligt online)

Gör så här

JORDGUBBSPAJ:

1. Klipp ut bakplåtspapper i samma storlek som botten på en pajform med löstagbar botten. Lägg pappret i botten av formen.

2. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.

3. Rör ihop med det smälta smöret.

4. Tryck ut degen i formen och ställ in i frysen.

5. Mixa jordgubbarna till en slät puré.

6. Vispa cream cheese, kondenserad mjölk och rysk yoghurt till en slät kräm. Blanda med jordgubbspurén.

7. Häll ner i pajformen. Ställ in i frysen för att stelna helt, minst 3 timmar.

8. Ta ut pajen ur frysen ca 20 minuter innan servering (så den hinner tina något) och garnera den.

MARÄNG:

9. Koka upp vatten och socker till 121 grader.

10. Under tiden, vispa äggvitorna till ett hårt skum.

11. När sockerlagen har rätt temperatur, häll ner den i en tunn stråle i äggvitorna under fortsatt vispning.

12. Vispa tills marängen är kall.

13. Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut marängen i ett vackert mönster på pajen, gärna i olika storlekar.

14. Garnera med skivade jordgubbar, citronmeliss, frystorkade bär och tranbärspulver (valfritt).

Psst! Du behöver inte ens en ugn för att göra den här ljuvliga pajen!



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

270,70 kr

Köpklart recept för

270,70 kr