Garam masalakyckling med vitlökssås
När maten är både lättlagad, hälsosam och full av smak blir det enkelt att äta gott i vardagen. Här steks kycklingbitar och grönsaker med garam masala som ger en varm och kryddig smakprofil. Serveras med fluffigt jasminris och en krämig vitlökssås som rundar av rätten på ett riktigt gott sätt. Vill du göra salladen lite extra god? Blanda ihop en enkel dressing med olivolja, balsamvinäger, oregano och salt direkt i salladsskålen. En balanserad måltid som passar lika bra till lunch som till middag – och som gör det lätt att välja hälsosamt.
15 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
146,48 kr
300 g
jasminris
GARAM MASALA-KYCKLING
300 g
morötter
1 st
paprika
1 st
rödlök
2 msk
neutral olja
550 g
kycklingbitar
1 fp
garam masala kryddmix
0.5 tsk
salt
VITLÖKSSÅS
2 dl
matlagningsyoghurt
1 st
vitlöksklyfta
2 krm
salt
1 fp
salladsmix mangold/rödbeta
Ingredienser
300 g
jasminris
GARAM MASALA-KYCKLING
300 g
morötter
1 st
paprika
1 st
rödlök
2 msk
neutral olja
550 g
kycklingbitar
1 fp
garam masala kryddmix
0.5 tsk
salt
VITLÖKSSÅS
2 dl
matlagningsyoghurt
1 st
vitlöksklyfta
2 krm
salt
1 fp
salladsmix mangold/rödbeta
Gör så här
1. Ta fram en kastrull, traktörpanna och liten skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande innan ni börjar med matlagningen.
2. Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Slanta morötter, strimla paprika och skiva rödlök. Hetta upp pannan med neutral olja och bryn kycklingbitar på hög värme runtom i ca 3 min. Tillsätt grönsakerna, garam masalakryddmix och salt och fräs i ytterligare 5 min på medelhög värme.
4. Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i skålen.
5. Servera garam masalakycklingen med riset, såsen och salladsmixen.
Smakrik, färgstark och snabb – en rätt som kombinerar kryddvärme med fräsch vitlökssås. Perfekt för dig som vill ha hälsosam mat utan att kompromissa med njutningen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
146,48 kr
Köpklart recept för
146,48 kr