Recept från Garant. Det är svårt att äta morötter på ett annat sätt efter att man har testat detta recept, så gott är det! Misomajon gifter sig med morötterna som blir krispiga och ostiga tack vare Parmigiano Reggiano. Det perfekta snackset!
25 min
1. Sätt ugnen på 200 °C.
2. Skala morötter och skär dem en gång på längden och cirka tre gånger på tvären i bitar.
3. Häll morötterna i en skål och tillsätt olivolja, vitlökspulver och salt. Blanda väl!
4. Täck varje morotsbit med parmesanost och lägg med den platta sidan nedåt på en oljad plåt. Baka i ca 20-25 minuter.
5. Medan ugnen gör sitt förbereder vi enkelt majon genom att blanda klassisk majonnäs med misopasta, rör om ordentligt. När majon är färdigblandad ringlar du över honung.
6. Ta ut morötterna från ugnen, skrapa loss dem och doppa i majon.
4 portioner