Hemköp

Snickersbars

Recept från Garant. Vad sägs om oemotståndliga bars med salt dadelkaramell, jordnötscrust och choklad? Dessa snickersbars är enkla att svänga ihop och är perfekta att bjuda på till eftermiddagskaffet!

150 min

Snickersbars

Ingredienser

Salt dadelkaramell

  • 1 pk
    ekologiska torkade dadlar
  • 0.5 dl
    ekologisk kallpressad kokosolja
  • 2 nypa
    salt
  • Jordnötscrust:
  • 2.5 dl
    ekologiska jordnötter rostade & saltade
  • 2.5 dl
    ekologiska havregryn
  • 1 st
    vaniljstång, urskrapad
  • 1.5 msk
    ekologisk kallpressad kokosolja
  • 1 nypa
    salt
  • Topping:
  • 100 g
    mörk bakchoklad
  • 100 g
    ljus eller vit bakchoklad

Gör så här

1. Dadelkaramell: Blötlägg dadlarna i vatten, minst en timme. 

2. Häll av, men spara blötläggningsvattnet (vill du ha en lösare dadelkaramell kan du addera lite av detta). 

3. Lägg dadlarna tillsammans med kokosolja, salt och en matsked av blötläggningsvattnet i en matbredare. Mixa tills du har en slät pasta. Skrapa ur dadelkaramellen i en skål och ställ åt sidan. 

4: Jordnötscrust: strunta i att diska matberedaren och tillsätt jordnötter, havregryn, vaniljstång, kokosolja och salt. Mixa samman i ungefär 10 minuter för att jordnötterna ska släppa ifrån sig olja. Pausa mixningen då och då för att skrapa ned från kanterna. 

5. Smält den ljusa och mörka bakchokladen i två separata skålar. 

6. Täck en brödform med plastfolie. Pressa ut jordnötscrusten, täck med ett lager dadelkaramell och avsluta med ett täcke av mörk och ljus choklad. 

7. Ställ formen i frysen och låt stå över natten. Kan du inte vänta så kan du förmodligen hugga in redan efter någon timme!

10 portioner