Hemköp

Gino på blandade bär

Recept från i säsong: nr 9/2019

20 min

Gino på blandade bär

Ingredienser

KRYDDIG PANNACOTTAKRÄM

  • 2 st
    gelatinblad
  • 5 dl
    vispgrädde
  • 0.5 dl
    socker
  • 2 st
    stjärnanis
  • 10 st
    svartpepparkorn

GINO

  • 2 dl
    hallon
  • 200 g
    riven vit choklad
  • 2.5 msk
    mandel, hackad
  • 1 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten och låt bli mjuka.

2. Koka upp grädde med socker, stjärnanis och svartpeppar, ta av från värmen, lägg på lock och låt dra i 10 minuter.

3. Lyft ur gelantinbladen och pressa ur vattnet, lägg i grädden och värm försiktigt under omrörning tills gelantinet har smält.

4. Sila av kryddorna och gjut smeten i en ½ -1 liter form, ställ kallt minst 3 timmar.

5. Lägg över pannacottakrämen i en spritspåse eller skeda med varm sked till ägg med varm sked.

6. Sätt ugnen på 250° med grillelement.

7. Blanda bären och lägg i en form, strö över den rivna chokladen. Gratinera till chokladen smält och fått färg, 3-5 minuter.

8. Ta ut och servera direkt med pannacottakräm toppad med mandel och svartpeppar.

4 portioner

Hemköp chat icon