Gino på blandade bär

Recept från i säsong: nr 9/2019

20 min

9 ingredienser


Köpklart recept för totalt

194,60 kr

Gino på blandade bär

KRYDDIG PANNACOTTAKRÄM

  • 2 st

    gelatinblad

  • 5 dl

    vispgrädde

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 st

    stjärnanis

  • 10 st

    svartpepparkorn

GINO

  • 2 dl

    hallon

  • 200 g

    riven vit choklad

  • 2.5 msk

    mandel, hackad

  • 1 tsk

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Ingredienser

KRYDDIG PANNACOTTAKRÄM

  • 2 st

    gelatinblad

  • 5 dl

    vispgrädde

  • 0.5 dl

    socker

  • 2 st

    stjärnanis

  • 10 st

    svartpepparkorn

GINO

  • 2 dl

    hallon

  • 200 g

    riven vit choklad

  • 2.5 msk

    mandel, hackad

  • 1 tsk

    svartpeppar

Allergiinformation

mjölkprotein och laktos

Gör så här

1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten och låt bli mjuka.

2. Koka upp grädde med socker, stjärnanis och svartpeppar, ta av från värmen, lägg på lock och låt dra i 10 minuter.

3. Lyft ur gelantinbladen och pressa ur vattnet, lägg i grädden och värm försiktigt under omrörning tills gelantinet har smält.

4. Sila av kryddorna och gjut smeten i en ½ -1 liter form, ställ kallt minst 3 timmar.

5. Lägg över pannacottakrämen i en spritspåse eller skeda med varm sked till ägg med varm sked.

6. Sätt ugnen på 250° med grillelement.

7. Blanda bären och lägg i en form, strö över den rivna chokladen. Gratinera till chokladen smält och fått färg, 3-5 minuter.

8. Ta ut och servera direkt med pannacottakräm toppad med mandel och svartpeppar.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

194,60 kr

Köpklart recept för

194,60 kr