Recept från i säsong: nr 9/2019
20 min
KRYDDIG PANNACOTTAKRÄM
GINO
1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten och låt bli mjuka.
2. Koka upp grädde med socker, stjärnanis och svartpeppar, ta av från värmen, lägg på lock och låt dra i 10 minuter.
3. Lyft ur gelantinbladen och pressa ur vattnet, lägg i grädden och värm försiktigt under omrörning tills gelantinet har smält.
4. Sila av kryddorna och gjut smeten i en ½ -1 liter form, ställ kallt minst 3 timmar.
5. Lägg över pannacottakrämen i en spritspåse eller skeda med varm sked till ägg med varm sked.
6. Sätt ugnen på 250° med grillelement.
7. Blanda bären och lägg i en form, strö över den rivna chokladen. Gratinera till chokladen smält och fått färg, 3-5 minuter.
8. Ta ut och servera direkt med pannacottakräm toppad med mandel och svartpeppar.
4 portioner