Hemköp

Glasmästarsill med ingefära

Recept på glasmästarsill med ingefära – en klassisk inläggning av sill blir ny succé med ingefära och granatäpple! Funkar utmärkt också med färdig inläggningssill.

20 min

Glasmästarsill med ingefära

Ingredienser

  • 1 dl
    ättika
  • 2 dl
    strösocker
  • 3 dl
    vatten
  • 1 msk
    salt
  • 10 st
    vitpepparkorn, krossade
  • 2 paket
    inläggningssillfiléer
  • 1 st
    tunnstrimlad morot
  • 1 st
    tunnklyftad rödlök
  • 3 st
    strimlade salladslökar
  • 2 cm
    strimlad ingefära
  • 1 dl
    granatäpplekärnor

Gör så här

1. Häll ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp

2. Ta av från värmen, rör i vitpepparkorn och låt svalna.

3. Varva sill, grönsaker, ingefära och granatäpplekärnor i en burk, häll på den kalla lagen.

4. Låt stå minst 2 dygn för att mogna.

4 portioner

Hemköp chat icon