Hemköp

Glasnudelsallad med halloumi och jordnötter

35 min

Glasnudelsallad med halloumi och jordnötter

Ingredienser

  • 0.5 st
    ingefära
  • 1 st
    lime
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 4 msk
    neutral olja
  • 1 msk
    kinesisk soja
  • 1 msk
    flytande honung
  • 1.5 tsk
    sambal oelek
  • 0.5 st
    krukssallat
  • 150 g
    morötter
  • 0.75 st
    rättika
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 st
    mango
  • 1 st
    avokado
  • 2 fp
    glasnudlar
  • 2 fp
    halloumi
  • 0.5 st
    purjolök
  • 1 påse
    salta jordnötter

Gör så här

1. Koka upp vatten med salt i kastrullen.

2. Skala och finriv ingefäran. Blanda ingefäran med saften från limen, pressad vitlöksklyfta, neutral olja, kinesisk soja,  flytande honung, sambal oelek och salt i skålen.

3. Strimla kruksallaten. Skala och skär morötterna och rättikan i tunna stavar. Skär gurkan i halvmånar. Skala och tärna mangon. Halvera, gröp ur och tärna avokadon.

4. Lägg ner glasnudlarna i det kokande vattnet och dra åt sidan. Låt nudlarna ligga i ca 4 min. Häll av vattnet och vänd ner nudlarna och dressingen bland grönsakerna i skålen.

5. Skär halloumin i cm stora bitar. Strimla purjolöken. Hetta upp l olja i pannan och bryn purjon på medelhög värme i 2 min. Tillsätt halloumin och stek den runt om tills den är gyllenbrun..

6. Servera nudelsalladen med halloumin, purjon och salta jordnötter.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt smakar som bäst om den äts samma dag som den tillagas. I kylen håller den i 2–3 dagar.

Förbered: Alla grönsaker utom avokadon (punkt 3) går bra att skära i förväg och förvara i en bunke i kylen.

Tips! Klipp nudlarna med en sax efter att ni hällt av vattnet så blir det lättare att blanda dem med grönsakerna.

4 portioner

316,40 kr
Hemköp chat icon