35 min
1. Koka upp vatten med salt i kastrullen.
2. Skala och finriv ingefäran. Blanda ingefäran med saften från limen, pressad vitlöksklyfta, neutral olja, kinesisk soja, flytande honung, sambal oelek och salt i skålen.
3. Strimla kruksallaten. Skala och skär morötterna och rättikan i tunna stavar. Skär gurkan i halvmånar. Skala och tärna mangon. Halvera, gröp ur och tärna avokadon.
4. Lägg ner glasnudlarna i det kokande vattnet och dra åt sidan. Låt nudlarna ligga i ca 4 min. Häll av vattnet och vänd ner nudlarna och dressingen bland grönsakerna i skålen.
5. Skär halloumin i cm stora bitar. Strimla purjolöken. Hetta upp l olja i pannan och bryn purjon på medelhög värme i 2 min. Tillsätt halloumin och stek den runt om tills den är gyllenbrun..
6. Servera nudelsalladen med halloumin, purjon och salta jordnötter.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt smakar som bäst om den äts samma dag som den tillagas. I kylen håller den i 2–3 dagar.
Förbered: Alla grönsaker utom avokadon (punkt 3) går bra att skära i förväg och förvara i en bunke i kylen.
Tips! Klipp nudlarna med en sax efter att ni hällt av vattnet så blir det lättare att blanda dem med grönsakerna.
4 portioner