35 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
284,32 kr
0.5 st
ingefära
1 st
lime
1 st
vitlöksklyfta
4 msk
neutral olja
1 msk
kinesisk soja
1 msk
flytande honung
1.5 tsk
sambal oelek
0.5 st
krukssallat
150 g
morötter
0.75 st
rättika
0.5 st
gurka
1 st
mango
1 st
avokado
2 fp
glasnudlar
2 fp
halloumi
0.5 st
purjolök
1 påse
salta jordnötter
0.5 st
ingefära
1 st
lime
1 st
vitlöksklyfta
4 msk
neutral olja
1 msk
kinesisk soja
1 msk
flytande honung
1.5 tsk
sambal oelek
0.5 st
krukssallat
150 g
morötter
0.75 st
rättika
0.5 st
gurka
1 st
mango
1 st
avokado
2 fp
glasnudlar
2 fp
halloumi
0.5 st
purjolök
1 påse
salta jordnötter
1. Koka upp vatten med salt i kastrullen.
2. Skala och finriv ingefäran. Blanda ingefäran med saften från limen, pressad vitlöksklyfta, neutral olja, kinesisk soja, flytande honung, sambal oelek och salt i skålen.
3. Strimla kruksallaten. Skala och skär morötterna och rättikan i tunna stavar. Skär gurkan i halvmånar. Skala och tärna mangon. Halvera, gröp ur och tärna avokadon.
4. Lägg ner glasnudlarna i det kokande vattnet och dra åt sidan. Låt nudlarna ligga i ca 4 min. Häll av vattnet och vänd ner nudlarna och dressingen bland grönsakerna i skålen.
5. Skär halloumin i cm stora bitar. Strimla purjolöken. Hetta upp l olja i pannan och bryn purjon på medelhög värme i 2 min. Tillsätt halloumin och stek den runt om tills den är gyllenbrun..
6. Servera nudelsalladen med halloumin, purjon och salta jordnötter.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt smakar som bäst om den äts samma dag som den tillagas. I kylen håller den i 2–3 dagar.
Förbered: Alla grönsaker utom avokadon (punkt 3) går bra att skära i förväg och förvara i en bunke i kylen.
Tips! Klipp nudlarna med en sax efter att ni hällt av vattnet så blir det lättare att blanda dem med grönsakerna.
Köpklart recept för totalt
284,32 kr
Köpklart recept för
284,32 kr