Hemköp

Glassmacka med smält choklad, strössel och kokos

En underbar glassvariant som komponeras med stora kakor och valfri glass. Enkelt snabbt och gott. Perfekt för en dag i solen.

10 min

Glassmacka med smält choklad, strössel och kokos

Ingredienser

  • 1 pk
    stora cookies
  • 1 dl
    chokladglass
  • 1 dl
    blåbärsglass
  • 1 dl
    mangosorbet
  • 1 dl
    hallonsorbet

TILLBEHÖR

  • 1 pk
    mörk choklad
  • 1 dl
    riven kokos
  • 1 dl
    hasselnötter
  • 1 dl
    strössel, blandat

Gör så här

1. Koka upp en kastrull med vatten och lägg sedan åt sidan.

2. Hacka chokladen och lägg den i ett kärl. Lägg sedan kärlet med chokalden i vattenbadet tills chokladen har smält.

3. Lägg ut 4-5 kakor och lägg sedan på ca 1 dl valfri glass.  Lägg sedan en till kaka ovanpå som lock och tryck försikigt ihop tills glassen täcker resten av kakorna.

4. Doppa glassmackorna i den smälta chokladen. Toppa slutligen glasmackorna med kokos, strössel eller hackade nötter.

Tips! Ska du inte äta glassmackorna på en gång så kan du självklart frysa in glassmackorna på nytt efter att du komponerat dem.

4 portioner

Hemköp chat icon